Світ має відповісти санкціями за «рубльову окупацію» Запоріжжя і Херсонщини – Зеленський

07:11, 18.04.2022
Світ має відповісти санкціями за «рубльову окупацію» Запоріжжя і Херсонщини – Зеленський

Зеленський закликав українців не співпрацювати з ворогом і саботувати його накази. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський закликає партнерів з демократичного світу відповісти повним охопленням санкціями банківської та фінансової системи росії через її дії у Херсонській та Запорізькій областях України.

 

Зокрема, йдеться про безмір загарбників спроби «рубльової окупації» у тимчасово окупованих районах Херсонської та Запорізької областей.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у відеозверненні в ніч на понеділок, передає Офіс Президента.

 

“Демократичний світ повинен відреагувати й на те, що окупанти роблять на півдні України - в Херсонській та Запорізькій областях. Там будують катівні, викрадають представників місцевої влади та усіх, кого вважають помітними для місцевих громад, шантажують учителів, крадуть гроші, направлені на виплату пенсій, блокують та крадуть гуманітарну допомогу, доводять людей до голоду”, - заявив Зеленський.

 

За його словами, “окупанти ще й намагаються відірвати Херсонську та Запорізьку області за прикладом так званих "днр" і "лнр" - переводять цю територію у рубльову зону і підпорядковують адміністративній машині росії”.

 

“Усе це вимагає більшої швидкості західних держав при підготовці нового потужного санкційного пакета. Відповіддю на спробу "рубльової окупації" Херсонської та Запорізької областей має бути повне охоплення санкціями російської банківської та фінансової систем. Бо вони - це частина окупаційної машини”, - наголосив український президент.

 

І додав, що необхідність запровадження ембарго на постачання нафти з росії зростає з кожним днем.

 

“Кожен у Європі та Америці вже бачить, що росія відверто використовує енергоносії для намагання дестабілізувати західні суспільства. російська ставка на хаос на паливних ринках не має спрацювати”, - сказав Володимир Зеленський.

 

Також він звернувся до всіх, хто бореться за Україну в містах і громадах півдня нашої держави, хто захищає наші національні символи, свободу:

 

“Кожен прояв такої боротьби ускладнює окупантам реалізацію їхнього завдання. Саботуйте розпорядження окупантів. Не співпрацюйте з ними. Протестуйте. Треба протриматися, щоб росії не вдалося спотворити життя ще в інших регіонах нашої держави, як у Донецьку та Луганську”.

 

 

Як повідомляла «УМ», на півдні України окупанти хочуть «мобілзувати» українців до своїх лав і використати як гарматне м’ясо проти своїх співвітчизників.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музиканти Донецької філармонії стали гарматним м'ясом у Маріуполі.