Знищення крейсера «Москва»: розлючений ворог погрожує ракетними ударами по Києву

13:15, 15.04.2022
Знищення крейсера «Москва»: розлючений ворог погрожує ракетними ударами по Києву

У міноборони рф погрожують ударами по Києву. (facebook.com/mod.mil.rus)

Успішне знищення українськими ракетами «Нептун» російського ракетного крейсера «Москва» неабияк розлютило Кремль і особисто путіна.

 

Після того як флагман й гордість російського Чорноморського флоту потонув, ворог від безсилля почав погрожувати ракетними обстрілами Києва. В Україні вже відреагували.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві міноборони рф, поширеній у п’ятницю.

 

Так, російські військові самі ж обстріляли селище Климово в Брянській області рф, після чого офіційна Москва звинуватила в обстрілі саме Україну. Це підтверджують свіжі перехоплення телефонних розмов окупантів, які є у розпорядженні СБУ.

 

"Масштаби ракетних ударів ЗС РФ по об'єктах у Києві нарощуватимуться у відповідь на будь-які атаки або диверсії на території Росії", - заявили в міноборони росії.

 

Тоді як Президент України Володимир Зеленський відреагував на погрози росії про можливі обстріли Києва у інтерв'ю BBC.

 

За його слвоами, Україна серйозно ставиться до всіх загроз, оскільки вони пов'язані з можливою загибеллю людей.

 

"Водночас ми не боїмося жодної з погроз Росії. Ми повинні відповідати на всі загрозливі нам кроки РФ. Із 2014 року вони багато разів окупували наші території, окупували Крим, і скрізь вони кажуть, що це їхня територія. Кажуть, що якщо щось буде проти Криму, то вони відповідатимуть ракетними ударами. І в мене дуже багато питань. Коли почалися ракетні удари з території Білорусі російських військ 24 лютого, що це було? Що вони захищали? Я не зовсім розумію. Росія дуже часто плутається у своїх свідченнях", - сказав глава держави.

 

Він нагадав про вибухи в окупованому Донецьку, які там влаштовувала Росія, звинувачуючи Україну.

 

"Як і зараз, у нас немає доступу в деякі наші міста на півдні України. Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, весь блок в напрямку Запоріжжя - окуповані міста. І там відбуваються вибухи, і людям, які там перебувають, нашим українцям, росіяни розповідають (бо відключене телебачення, немає мобільного зв'язку), вони розповідають, що ми проводимо бомбардування Маріуполя", - сказав Президент.

 

У свою чергу Центр протидії дезінформації при РНБО України пояснив, що спецслужби Росії розпочали реалізацію плану здійснення терактів на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії серед росіян.

 

А українські спецслужби попередили, що протягом наступних кількох днів (до 18 квітня) є небезпека ракетних ударів як у Києві, так і в інших великих містах. Тому громадянам рекомендується використовувати укриття у разі повітряної тривоги та не ставитись до попереджень легковажно.

 

Розвідники після отримання даних про бажання ворога реалізувати такий план нагадують – у разі повітряної тривоги потрібно переміститися в укриття.

 

До речі, у Міноборони Британії пояснили, що крейсер "Москва", який затонув після удару українськими ракетами, виконував ключову роль як командного корабля, так і вузла протиповітряної оборони.

 

"Цей інцидент означає, що після вторгнення в Україну знищені два ключових військово-морських об'єкта, першим з яких став російський десантний корабель класу "Алігатор" "Саратов" 24 березня. Обидві події, ймовірно, змусять Росію переглянути свою морську позицію у Чорному морі", - вважають британські розвідники.

 

Як повідомляла «УМ», російський ракетний крейсер "Москва" затонув після тривалої пожежі на борту під час буксирування до Севастополя

 

Готуючись до війни з Україною протягом років росія прогнозувала, що українські ракети «Нептун» (якими і були знищено крейсер «Москва») можуть завдати їм проблем. Тому рф вела шалений спротив виготовленню в Україні ракет «Нептун»