Міноборони рф визнало ушкодження крейсера «Москва» і мовчить про причини

09:15, 14.04.2022
Міноборони рф визнало ушкодження крейсера «Москва» і мовчить про причини

Крейсер «Москва» зазнав серйозних ушкоджень і повернеться у стрій не скоро. (Фото з відкритих джерел)

Міністерство оборони росії визнало ушкодження ракетного крейсера «Москва» в районі острів Зміїний у Чорному морі.

 

Втім, військове керівництво держави-агресора усіляко замовчує ураження корабля двома українськими ракетами «Нептун» і про цей успіх ЗСУ (як і про саму Україну в цьому контексті) взагалі не згадує.

 

Як інформує Україна молода, про це першими повідомили прокремлівські видання з посиланням на міноборони рф в ніч на четвер.

 

Так, у міноборони росії підтвердили, що ракетний крейсер "Москва" горить, але про причини пожежі там не повідомили – чомусь "здетонував боєзапас".

 

"Внаслідок пожежі на ракетному крейсері "Москва" здетонував боєзапас, корабель отримав серйозні пошкодження.

 

Екіпаж повністю евакуйовано, причини пожежі встановлюються", - йдеться у маніпулятивному повідомленні.

 

Водночас керівник Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко повідомив, що після того, як ракетний крейсер "Москва" з 16-ма крилатими ракетами виведено з ладу, сумарний залп крилатих ракет кораблів ЧФ росії, що перебувають наразі в Чорному морі, зменшився з 72 до 56.

 

Крім того, за інформацією українського експерта Клименка, в Чорному морі перебувають такі ракетні кораблі чф рф із крилатими ракетами "Калібр":

 

фрегат «Адмирал Эссен» (8 ракет), фрегат «Адмирал Макаров» (8 ракет), корвет «Вышний Волочёк» (8 ракет), корвет «Ингушетия» (8 ракет), корвет «Грайворон» (8 ракет), підводний човен «Ростов-на-Дону» (4 ракети), підводний човен «Старый Оскол» (4 ракети), підводний човен «Великий Новгород» (4 ракети), підводний човен «Колпино» (4 ракети).

 

Як повідомляла «УМ» ввечері 13 квітня голова Одеської ОВА повідомив, що українськими протикорабельними ракетами "Нептун" вразили ракетний крейсер "Москва" Чорноморського флоту рф.

 

На підмогу «Москві» під час шторму прийшли 4 російські технічні судна.

 

Нагадаємо, саме крейсер "Москва" та патрульне судно ЧФ "Василь Биков" були тими, що погрожували захисникам українського острова Зміїний. На вимогу російського агресора – здатися прикордонники відповіли фразою, яка вже стала легендарною – "русский военный корабль иди нах..й!".