Австралія відправить в Україну бронетранспортери на запит Зеленського

11:12, 01.04.2022
Австралія відправить в Україну бронетранспортери на запит Зеленського

Австралія надасть Україні бронетранспортери (canberratimes.com.au)

Премʼєр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що його країна виконає запит Володимира Зеленського та відправить до України бронетранспортери Bushmaster, які будуть включені у подальшу військову допомогу.


Як інформує Україна молода, про це  повідомляє на The Canberra Times.


«Ми посилаємо нашу зброю, боєприпаси, ми посилаємо нашу гуманітарну допомогу. Наші бронежилети. І ми також відправимо нашу бронетехніку — Bushmasters. Ми відправимо їх туди на наших C-17 (військово-транспортних літаках)», — сказав він.


Він  заявив, що країна “має наміри допомогти” Україні. Наразі відомства з питань оборони ведуть обговорення “у реальному часі” щодо того, як надати Києву Bushmasters. 


Премʼєр-міністр Моррісон не уточнив, коли та скільки бронемашин буде відправлено до України.


Журналісти припускають, що йдеться про надання “до чотирьох” автомобілів для оборонних зусиль України проти повномасштабного вторгнення росії.


Bushmaster — це 11-тонний броньований автомобіль, здатний перевозити до десяти пасажирів і захистити їх від наземних мін та інших вибухонебезпечних боєприпасів.


Як відомо,  Зеленський звернувся до парламентів трьох держав – Австралії, Нідерландів та Бельгії. Він закликав посилити санкції проти росії та продовжити тиск на країну-агресора.


Як інформує УМ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна потребує постачання якомога більших обсягів зброї, адже наша країна щодня платить дуже високу ціну, захищаючи в боротьбі проти агресора цінності демократичного світу.