Китай може отримати серйозні наслідки за допомогу Росії

09:15, 14.03.2022
Китай може отримати серйозні наслідки за допомогу Росії

Сполучені Штати Америки застерегли Китай про наслідки, що можуть очікувати, у разі надання військової допомоги Росії

Влада Росії просить Китай надати військову техніку для ведення воєнних дій в Україні. США попередили Пекін про серйозні наслідки, у разі, якщо він надасть військову допомогу Путіну. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN.


Відповідну заяву про позицію Вашингтона щодо Пекіна у такому випадку в ефірі телеканалу зробив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. 


«Ми повідомили Пекіну, що не стоятимемо осторонь і не дозволимо будь-якій державі компенсувати Росії втрати від економічних санкцій», – зазначив Салліван.


Він зробив це попередження напередодні зустрічі у Римі з китайським дипломатом та членом Політбюро Ян Цзечі. Під час неї обговорюватимуть війну в Україні.


Як відомо, Росія попросила Китай надати їй військову техніку для війни в Україні та економічну допомогу для пом’якшення дії санкцій. Речник посольства Китаю у США Лю Пенью у відповідь зазначив, що «ніколи про це не чув». До слова, Радник глави офісу президента Михайло Подоляк назвав звернення Росії до Китаю за військовою допомогою ганьбою для Москви. 


Як повідомляла УМ, китайське товариство Червоного Хреста найближчим часом надасть Україні надзвичайну гуманітарну допомогу — вартістю 5 млн юанів, а це майже 800 тисяч доларів.


Читайте також : Міністр закордонних справ Китаю Ван І вперше публічно назвав вторгнення Росії в Україну війною.