Китай надасть Україні величезну гуманітарну допомогу

12:39, 09.03.2022
Китай надасть Україні величезну гуманітарну допомогу

Пекін надасть українцям гуманітарну допомогу на суму 800 тисяч доларів

Китайське товариство Червоного Хреста найближчим часом надасть Україні надзвичайну гуманітарну допомогу — вартістю 5 млн юанів, або 791 540 доларів.


Як інформує Україна молода, про це заявив у середу речник МЗС КНР Чжао Ліцзянь, з посиланням на Reuters. 


Як зазначається, гуманітарна допомога, зокрема, складається з предметів першої необхідності.


Як відомо, раніше глава МЗС КНР Ван Ї заявив, що Китай готовий стати посередником між росією та Україною.


Водночас він наголосив, що «дружба між росією і Китаєм міцна як скеля» і становить важливу частину двосторонніх відносин у світі. Також Пекін відмовився кваліфікувати діяльність росії в Україні як вторгнення.


24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.


В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Як повідомляла УМ, міністр торгівлі США Джина Раймондо суворо попередила Китай про впровадження санкцій, що загрожують компаніям країни у випадку, якщо вони не дотримуватимуться антиросійських обмежень.