Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок відвідала Широкине

16:22, 08.02.2022
Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок відвідала Широкине

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала селище Широкине. (twitter.com/EmineDzheppar)

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у другий день свого візиту до України вирушила на схід, у селище Широкине, що знаходиться фактично на лінії зіткнення.


Як інформує Україна молода, про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар у своєму Твітері.


«Разом із федеральною міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок відвідали Широкине. Колись прибережне селище біля моря, апокаліптично виглядає у 21 столітті. Військові, міни і собаки. Російська агресія проти України виглядає так. Вдячні Німеччині за підтримку та сприяння у стримуванні Росії від подальшої ескалації», – написала Джеппар у твітері 8 лютого. 


Анналену Бербок із міркувань безпеки одягли у бронежилет і шолом.


Вона поспілкувалася з українськими військовими про поточну ситуацію та провела поруч із лінією зіткнення близько 40 хвилин.


Бербок зазначила, що покинуте селище виглядає "дуже пригнічуюче" і є "свідченням факту, що посеред Європи триває війна". 


Бербок зустрічалася також із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та має заплановані зустрічі з волонтерськими організаціями у Маріуполі. 


Анналена Бербок прибула до Києва 7 лютого, одночасно з трьома іншими міністрами закордонних справ: Австрії, Чехії і Словаччини.


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі з німецькою колегою 7 лютого заявив про «точки дотику» і «проєкт рішення» з Німеччиною щодо питання зброї. 


Нагадаємо, що телеканал CNN повідомив, що нібито зустріч президента України Володимира Зеленського та міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок була скасована через розбіжності  у питаннях навколо «Північного потоку-2» та надання зброї.


Однак МЗС спростовує чутки навколо зриву зустрічі Зеленського і Бербок. Німецька гостя також спростувала, що її зустріч із Зеленським скасували через відмову Німеччини постачати зброю Україні.


Як повідомляла УМ, 8 лютого  президент Франції Еммануель Макрон прилетів у Київ. Наразі у Маріїнському палаці відбуваються переговори Зеленського і Макрона. По закінченню перемовин президенти спілкуватимуться з журналістами. 
 

Як повідомляла УМ, зустріч міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок та президента України Володимира Зеленського 7 лютого було скасовано через її відмову прямо заявити про зупинку "Північного потоку-2" у разі вторгнення РФ в Україну.