Росія - серійний гвалтівник, за напад «отримає по яйцях» - Радослав Сікорський

10:44, 11.01.2022
Росія - серійний гвалтівник, за напад «отримає по яйцях» - Радослав Сікорський

Лавров заявив, що "НАТО став суто геополітичним проєктом, спрямованим на захоплення територій". (Фото: Твіттер Radek Sikorski MEP)

Радослав Сікорський, ексглава МЗС Польщі та чинний депутат Європарламенту, різко відповів на думку глави МЗС Росії Сергєя Лаврова щодо НАТО.

 

Як інформує УМ, свою реакцію він розмістив у Twitter.

 

Сікорський прокоментував твіт посольства Росії у Великій Британії, яке виклало думку глави МЗС Росії. Лавров заявив, що "НАТО став суто геополітичним проєктом, спрямованим на захоплення територій, які осиротіли внаслідок розпаду Організації Варшавського договору і Радянського Союзу".

 

Євродепутат відповів різкою заявою.

 

"Усвідомте, російське посольство, раз і назавжди, мовою, яку ви можете зрозуміти. Ми не осиротіли, тому що ви не були нашим татком. Швидше серійним гвалтівником. Ось чому за вами не сумують. А якщо спробуєте ще раз, отримаєте по яйцях", – зазначив Сікорський.

 

Нагадаємо, що 10 січня у Женеві розпочалась серія переговорів щодо безпекових ультиматумів Кремля.

 

На переговорах з делегацією США Росія висунула принципові умови, без яких вважає прогрес в інших питаннях малоймовірним. Усі вони стосуються так званих "гарантій безпеки" та діяльності Альянсу на території країн-членів, які приєдналися до НАТО після 1997 року.

 

Як повідомляла УМ, заступник міністра закордонних справ РФ, глава російської делегації Сергій Рябков зробив низку скандальних заяв одразу після прибуття до Женеви, де мають відбутися переговори із США щодо так званих «гарантій безпеки».