США не скоротять чисельність військ у Європі на вимогу Росії

12:26, 09.01.2022
США не скоротять чисельність військ у Європі на вимогу Росії

Сполучені Штати не розглядають скорочення військ в Європі. (facebook.com/DeptofDefense)

Сполучені Штати Америки не планують скорочувати чисельність власних військ у країнах Європи, на вимогу Російської Федерації.

 

Як передає Україна молода, про це на  своїй сторінці у Twitter заявив речник Пентагону Джон Кірбі.

 

«Телеканал NBC повідомляє про заходи, які США розглядають напередодні переговорів із Росією. Можу однозначно заявити: ми не розглядаємо скорочення військ в Європі або зміну позиції з цього питання. Ми також не розглядаємо зміни чисельності військ у країнах Балтії та Польщі», – йдеться в дописі.

 

Раніше NBC посилаючись  на власні джерела заявив, що Білий дім готовий обговорити з Росією можливість скорочення військової присутності на сході Європи.

 

Втім, у разі нового військового вторгнення в Україну офіційний Вашингтон обіцяє застосувати проти Кремля низку жорстких санкційних заходів, від яких досі утримувався.

 

Крім санкцій щодо енергоносіїв та споживчих товарів, США та їх союзники розглядають можливість запровадження заборони на експорт до Росії передових електронних компонентів, програмного забезпечення та супутніх технологій, що використовують американське обладнання. 

 

Зауважимо, що у понеділок, 10 січня, у Женеві мають відбутися російсько-американські переговори про стратегічну стабільність, а у середу у Брюсселі пройде засідання Росія-НАТО.

 

Росія вимагає від Заходу гарантій нерозширення НАТО на Схід.

 

Як повідомляла «УМ», держсекретар США Ентоні Блінкен і глава європейської дипломатії Жозеп Боррель обговорили нарощування військових сил Росії навколо України.