У Порошенка назвали підозру у держзраді «юридичним трешем» і обіцяють повернення лідера «ЄС» з-за кордону

23:56, 20.12.2021
У Порошенка назвали підозру у держзраді «юридичним трешем» і обіцяють повернення лідера «ЄС» з-за кордону

Порошенко перебував на Фанарі у Стамбулі, коли ДБР готувало йому підозру. (facebook.com/petroporoshenko)

Партія «Європейська солідарність» вважає, що для «оголошення політично вмотивованої фейкової підозри Петру Порошенку» Володимир Зеленський свідомо обрав момент закордонного відрядження п’ятого президента.

 

І обіцяють, що лідер «ЄС» повернеться в Україну після всіх закордонних зустрічей, запланованих в різних столицях світу, де Порошенко «працює над зміцненням міжнародної коаліції на підтримку України на тлі агресивних намірів Кремля».

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у заяві партії «Європейська солідарність», а також в окремих коментарях адвокатів Порошенка і окремих нардепів «ЄС».

 

Зокрема, нардеп Ірина Геращенко заявила в ефірі програми "Свобода слова на ICTV":

 

«Наша партія і наш лідер готові дати відсіч авторитаризму. Не Зеленському, Офіс якого наповнений кротами і зрадниками, розповідати країні про держзраду. Не Зеленському, який чотири рази тікав від повістки, моралізувати про те, як рятували країну, в тому числі від енергетичної кризи, в найважчі холодні зими 2014-2015 років».

 

Тоді як адвокат Порошенка Ігор Головань наголосив під час брифінгу, що нова «підозра» його підзахисному - це ще більший «юридичний треш», ніж попередня.

 

За його словами, саме тому Генпрокурор Ірина Венедіктова не наважилася підписати цей «документ» і раптово пішла у відпустку.

 

«Ми думали, чи наважаться вони з таким текстом виходити в офіційну площину і підписувати. Це навіть вже не «юридичний треш», як визначив в свій час колишній Генеральний прокурор Рябошапка. Можливі й інші рівні –  наприклад, «юридичне лайно» чи щось подібне», - сказав адвокат.

 

І зауважив: «Всі, хто мають стосунок до цього документа – це співучасники притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності. Ми доведемо фейковість всіх цих так званих обвинувачень і доб’ємося притягнення до відповідальності осіб, які у цьому винні».

 

За його даними, у самому тексті підозри визнається, що «це пуста абсолютно історія, де відсутні жодні докази і жодні документи».

 

«І це виключно шоу, спрямоване на суспільство, на створення чергових «відосиків», які плануються владою, яка абсолютно в усьому програла, виявила свою некомпетентність. І саме під свята, під Новий рік, коли вони сподіваються, що їхній ідіотизму не всі зможуть помітити», - додав пан Головань.

 

Водночас, у заяві партії «ЄС», у відповідь на підозру Порошенку в державній зраді у справі про постачання вугілля з Донбасу заявили, що це чинний глава держави Володимир Зеленський завозить вугілля з ОРДЛО.

 

«Замість того, щоб зміцнювати оборону країни, Зеленський посилює переслідування опозиційної партії, яка стає найпопулярнішою політичною силою країни. Це – комплекс його власної президентської меншовартості та типовий напад політичної параної, яку у нікчеми Зеленського провокує сама згадка про свого успішного попередника», - наголосили у партії.

 

І звинуватили Зеленського в тому, що "не Порошенко, а Зеленський завозить вугілля з ОРДЛО під виглядом російського на мільярди і мільярди доларів".

 

«Зеленський відчайдушно шукає будь-які шоу-бізнесові трюки для порятунку залишків своєї колишньої популярності, використовуючи переслідування опозиції та її лідера як спосіб відволікти увагу від своїх провалів і пропонуючи людям чергове шоу «підозр та арештів», - вважають у партії.

 

І обіцяють, що Петро Порошенко повернеться після візитів на Фанар до Вселенського Патріарха, поїздки до Польщі з зустрічами високого рівня, після новорічно-різдвяних канікул та планованого після них ще одного закордонного відрядження.

 

Як повідомляла «УМ», керівник центрального штабу "Європейської солідарності" Олександр Турчинов обіцяє, що Порошенко буде ходити на допити, коли повернеться в Україну.

 

Раніше правоохоронці направили Порошенку поштою підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з Донбасу.