«Голос» розколу: колишні однопартійці сперечаються хто з них працює на Ахметова або Зеленського

10:25, 11.12.2021
«Голос» розколу: колишні однопартійці сперечаються хто з них працює на Ахметова або Зеленського

Кіра Рудик у Верховній Раді. (Фото із Фейсбуку партії «Голос»)

Народна депутатка з групи "Справедливість" Олександра Устінова, яка раніше належала до фракції "Голос", закинула звинувачення у бік голови партії Кіри Рудик, що та працює  на Рината Ахметова.

 

Суперечка виникла на тлі того, що очільниця партії  заступилася за токшоу Наталі Влащенко, яка працює на телеканалі олігарха.

 

У свою чергу, Рудик відповіла, що група "Справедливість" уникає гострої критики влади та працює на Офіс президента.

 

Як інформує Україна молода, про це опублікувала Олександра Устінова на сторінках Фейсбуку.

 

«Вчора вийшла стаття Кіри Рудик про придушення свободи слова в Україні на американському Atlantic Council.  У ньому вона стверджує, що Наталю Влащенко, яка працює на телеканалі Ахметова за критику влади назвали проросійською. Телеканалі, Ахметова, де Рудик і Железняк вже давно стали ТОП-спікерами.

 

Я не вірю в такі співпадіння, але схоже партію "ГОЛОС" вже спокійно можна перейменувати в партію "Голос Ахметова",— йдеться в повідомленні.

 

Свою думку Кіра Рудик опублікувала в блозі на сайті Atlantic Council. 

 

Головною тезою її статті є те, що президент Володимир Зеленський обмежує свободу слова в Україні. 

 

Вона перелічує зокрема суперечку президента із журналістами Юрієм Бутусовим та Михайлом Ткачем на пресконференції 26 листопада.

 

Серед прикладів придушення голосу опозиції пані Рудик називає тиск на Яніну Соколову через "Ваґнерґейт" та звіт про наявність проросійських наративів у ток-шоу Наталі Влащенко на телеканалі "Україна 24".

 

«Бути демократичною і проєвропейською опозицією означає системно підтримувати свободу слова. З утисків права вільно публічно висловлювати свої думки починається тоталітаризм і диктатура. Щоб українська свобода слова не перетворилась на "білоруську", "російську" чи "сталінську" — її треба захищати. Тому дивно бачити подібні закиди від тих, хто називає себе "опозицією»,— зазначає Рудик.

 

Голова партії звертає увагу, що досі ми так і не побачили позиції так званої "Справедливості" по: державній зраді під час зриву спецоперації із затримання "вагнерівців", скандалів з офшорами президента і його оточення (а не виправдання цього ганебного явища), нападів на журналістів, адпкватного сприйняття ініціатив влади, а не сліпого піддакування, підголосовування за держбюджет в обмін на "соцеконом".

 

На її думку, це наштовхує на висновки, що депутати "Справделивості" систематично працюють на Банкову і навіть не намагаються це приховати. 

 

До речі, Олександра Устінова не вважає себе частиною команди "Голосу". Вона разом із 10 іншими депутатами, обраними від "Голосу", утворили власне депутатське об’єднання "Справедливість" та критикують діяльність фракції та партії.

 

Як повідомляла УМ, згідно із даними соцопитування, рейтинг діючого президента значно знизився, однак він займає першу сходинку серед інших ймовірних кандидатів у президенти, маючи 23,5% підтримки.