Єрмак прокоментував санкції США проти Тупицького

10:35, 10.12.2021
Єрмак прокоментував санкції США проти Тупицького

Андрій Єрмак (праворуч) коментує перемовини президентів України і США. (Фото Офісу президента)

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що офіційний Вашингтон надіслав Україні чіткий сигнал, вводячи санкції проти колишнього голови Конституційного суду України Олександра Тупицького у четвер.

 

Зауважимо, що санкції було запроваджено перед телефонними переговорами президентів України і США – Володимира Зеленського і Джозефа Байдена.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Єрмак розповів, наводячи деталі розмови двох лідерів, передає Офіс президента.

 

За його словами, під час розмови з Байденом Зеленський також порушив питання газопроводу «Північний потік – 2», внутрішніх загроз, зокрема політичної дестабілізації в Україні, інформацію про які передавали наші партнери. Також було обговорено перебіг реалізації реформ.

 

«Президент Байден привітав Президента Зеленського з тим, що є дуже великий прогрес у проведенні  реформ, особливо це стосується реформи судової гілки влади. І ми сьогодні (у четвер – Ред.) побачили всі сигнали, які були надані у вигляді санкцій, що були ухвалені насамперед проти людини, яка блокувала на чолі Конституційного Суду проведення цих реформ. Я думаю, це дуже чіткий сигнал», – зауважив Єрмак.

 

Глава Офісу президента не назвав прізвище Тупицького, втім, зрозуміло, що він мав на увазі саме його.

 

Тоді як ексочільника адімністрації Януковича, одіозного правника Андрія Портнова, проти якого уряд США також запровадив санкції, Єрмак чомусь не згадав.

 

Як повідомляла «УМ», уряд США застосував санкції проти Андрія Портнова та його благодійного фонду. Також під санкції США потрапив ексголова КСУ Олександр Тупицький і його дружина.