Олексій Данилов закликає сформувати сили тероборони ЗСУ до кінця року

18:48, 03.12.2021
Олексій Данилов закликає сформувати сили тероборони ЗСУ до кінця року

Данілов закликав негайно сформувати сили територіальної оборони

Секретар нацбезпеки й оборони Олексій Данілов сьогодні провів  міжвідомчу нараду,  на якій головним питанням було виконання вимог Закону України “Про основи національного спротиву”, який є одним з фундаментальних запобіжників в умовах ескалації російської гібридної агресії. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба РНБО в п’ятницю, 3 грудня.

 

"Закон вводиться в дію з 1 січня 2022 року, і є ключовим для розбудови цілісної системи територіальної оборони України з огляду на актуальні загрози”, – зазначив Данілов.

 

Наразі, наголосив він, необхідно у максимально стислі терміни завершити процес формування Командування Сил територіальної оборони ЗСУ, регіональних органів військового управління, бригад та батальйонів Сил територіальної оборони з урахуванням рівня загроз у кожному регіоні України.

 

"Всі рішення необхідно ухвалювати з точки зору національних інтересів”, – зазначив Данілов.

 

Секретар РНБО звернувся до очільників органів місцевого самоврядування щодо виконання положень закону, зокрема – в частині формування добровольчої компоненти.

 

"Необхідно формувати ядро територіальної оборони в кожній громаді, люди мають знати чіткий алгоритм дій із захисту своєї землі”, – сказав Данілов. 

 

Як повідомляла УМ, українські позиції на передовій знову під обстрілом.