Нардепу Гео Леросу повідомили про підозру

11:09, 11.11.2021
Нардепу Гео Леросу повідомили про підозру

(Фото: Фейсбук Geo Leros)

Народному депутату Гео Леросу повідомили про підозру.

 

Як інформує УМ, про це 11 листопада він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

 

«Прямо зараз мені у дворі будинку, де я проживаю, вручають підозру. Є ДБР та ГПУ.

 

Чекаю на адвоката. Поки що мені невідомо за що саме. Справ на мене сфабрикували багато, це нікому не секрет», - написав він.

 

А згодом додав: «Вручають підозру за середній палець у Верховній Раді України. Хочуть посадити».

 

Водночас у пресслужбі Державного бюро розслідувань підтвердили вручення підозри. Детальну інформацію з цього приводу пообіцяли оприлюднити згодом.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом у ДБР повідомили, що слідчі у межах розслідування кримінального провадження встановили, що 04 листопада 2021 року народний обранець виступаючи з парламентської трибуни образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.
 
 
"При цьому він не реагував на зауваження головуючого  на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення за рішенням головуючого мікрофону. Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення", - йдеться у повідомленні. 
 
 
на думку слідства, обранець нібито "зловживав своїми повноваженнями народного депутата на виступ під час обговорення кандидатури члена уряду".
 
 
Отже Леросу оголошено підозру в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляд штрафу до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.
 
 

Нагадаємо, що 10 листопада парламентський Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував парламенту позбавити позафракційного народного депутата Гео Лероса права брати участь у п’яти пленарних засіданнях за непристойні жести в сесійній залі.

 

Фракція «Слуга народу» звернулася до Комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР з вимогою дати оцінку і винести рішення щодо поведінки позафракційного народного депутата Гео Лероса під час виступу з парламентської трибуни 4 листопада.

 

Тоді під час призначення Олексія Резнікова на посаду міністра оборони Гео Лерос вдався до критики і непристойного жесту на адресу Президента і керівника ОП Андрія Єрмака, які були присутні в сесійній залі.

 

Як повідомляла УМ, позафракційний нардеп Гео Лерос під час засідання ВРУ в четвер 4 листопада із трибуни показав середній палець ймовірно голові Офісу президента Андрію Єрмаку.