Лероса хочуть покарати за середній палець з трибуни Ради

12:13, 04.11.2021
Лероса хочуть покарати за середній палець з трибуни Ради

Позафракційний нардеп Гео Лерос неодноразово потрапляв у скандальні ситуації. (Фото: Фейсбук Geo Leros)

Позафракційний нардеп Гео Лерос під час засідання ВРУ в четвер 4 листопада із трибуни показав середній палець ймовірно голові Офісу президента Андрію Єрмаку.

 

Фракція «Слуга народу» просить регламентний комітет Ради дати оцінку і винести рішення щодо поведінки Лероса, а також заявляє, що середній палець був адресований президенту Володимиру Зеленському.

 

Як інформує УМ, про це 4 листопада повідомила речниця фракції Юлія Палійчук  у Телеграм.

 

Вона зазначила, що така поведінка є «неприпустимою» у сесійній залі парламенту.

 

Лерос із трибуни Ради під час обговорення кандидатури Олексія Резнікова на посаду міністра оборони (вже призначили) назвав Зеленського «головним зрадником країни» і заявив, що «не боїться казати правду».

 

Спікер Ради Руслан Стефанчук просив його говорити по темі, а потім вимкнув мікрофон.

 

Після цього Лерос показав середній палець у бік, де сидів Єрмак.

 

Нагадаємо, що 29 березня 2020 року Лерос заявив, що брат на той час помічника президента Андрія Єрмака Денис Єрмак «барижить державними посадами». На підтвердження своїх слів Лерос опублікував відеозаписи, зроблені прихованою камерою. На них Денис Єрмак веде переговори про призначення на державні посади.

 

1 вересня 2020 року з трибуни Верховної Ради Лерос звинуватив президента у «злитті зі старою системою» і порушенні передвиборчих обіцянок. Того ж дня його виключили з фракції. Лерос заявив, що це сталося за розпорядженням Зеленського, хоча сам президент це спростовує.

 

Тоді як Зеленський назвав його «хабарником» і «зрадником».

 

15 вересня 2021 року Офіс генпрокурора порушив кримінальну справу проти нардепа Лероса за підозрою в імітації нападу на самого себе. Приводом для порушення справи стало відео, яке одночасно зʼявилося в декількох анонімних Telegram-каналах. Ідеться про підпал автомобіля у 2020 році. Сам Лерос заявив, що відео змонтували.

 

Як повідомляла УМ, у Верховній раді України в четвер, 9 вересня, народні депутати Гео Лерос та Микола Тищенко поштовхалися біля головної трибуни парламенту.