МЗС України категорично відповіло на звинувачення у «дискримінації» поляків

17:07, 30.10.2021
МЗС України категорично відповіло на звинувачення у «дискримінації» поляків

Офіційна Варшава вдалася до звинувачень на адресу України. (Фото Офісу президента)

Вітчизняне Міністерство закордонних справ відреагувало на заяву Польщі щодо "дискримінації" поляків в Україні.

 

У відомстві назвали такі твердження некоректними та заявили, що вони не відображають реальні дружні відносини обох країн.

 

Як повідомляє Україна молода, таку позицію України озвучив прессекретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

 

За його словами, використання Польщею подібних тверджень відносно становища польської спільноти в Україні є щонайменше некоректним, вводить в оману наші суспільства та не відображає реальний стан дружніх і партнерських відносин країн.

 

«Здивовані, що ця заява пролунала наступного дня після успішного засідання у Варшаві консультаційної комісії з питань задоволення освітніх потреб представників української меншини в Польщі і польської меншини в Україні. Комісія підтвердила взаєморозуміння і обопільну відкритість до конструктивного діалогу», – зазначив прессекретар.

 

У вітчизняному МЗС закликали польську сторону утримуватися від "політичних оцінок, які дисонують з реальними намірами і кроками сторін" задля зміцнення партнерства України і Польщі у різних сферах.

 

Як раніше повідомляла «Україна молода», Польща закидає Україні дискримінацію своїх співвітчизників.