Корнієнко пропонує Разумкову попрацювати позафракційним депутатом

14:49, 04.10.2021
Корнієнко пропонує Разумкову попрацювати позафракційним депутатом

Олександр Корнієнко під час брифінгу в Раді. (Фото: sluga-narodu.com)

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко переконаний, що нинішній голова Верховної Ради Дмитро Разумков невдовзі зможе проявити себе як позафракційний депутат.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Корнієнко заявив журналістам на брифінгу в понеділок.

 

"Думаю, що Дмитро Олександрович (Разумков – ред.) зможе попрацювати як позафракційний, показати себе, так би мовити, прийняти участь у дискусіях різних, комітет обрати собі – у нього  буде таке право як позафракційного. У нас багато є квот в комітетах для позафракційних. Є, здається, у спортивному комітеті. Ну, тобто можна десь знайти собі місце", - наголосив голова президентської партії.

 

На його думку, позафракційні депутати "мають широкий спектр прав на засіданнях – можуть обговорювати тимчасові слідчі комісії, записуватися на виступи, записуватися у пункт "Різне" по п’ятницях, записуватися на запитання до години запитань до уряду" тощо.

 

Відтак, Корнієнко вважає, що цього достатньо для втілення "політичних дій".

 

На запитання журналістів, чи приймуть Разумкова, якщо він напише заяву з проханням включити його до "Слуги народу", Олександр Корнієнко відповів, що це вирішуватиме фракція голосуванням "70 на 30".

 

Водночас, він висловив особисту думку, що на місці колег "після того, що вони чують на свою адресу останні два тижні", не підтримував би таке рішення. 

 

Ще й нагадав, що Разумков, коли його обрали спікером Ради, вийшов із фракції – як того вимагає регламент – за власним бажанням у зв’язку з обранням на посаду.

 

Тож пан Корнієнко додав, що треба перевірити, чи є такий вихід з фракції підставою для зняття мандату з’їздом партії.

 

Водночас він підкреслив, що у будь-якому випадку рішення прийматиме не він, а з’їзд партії. Крім того є ще позиція Центральної виборчої комісії, яка "показує себе як політично неупереджена".

 

Раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що згідно з законом його не можуть позбавити мандату, але «загалом – може бути всяке».

 

Нагадаємо, що партія «СН»  відмовилася зустрічатися з Разумковим у понеділок і обговорювати претензії до його роботи на посаді.

 

Депутати монобільшості у Трускавці узгодили відкликання спікера з посади. Його діяльність розкритикував і президент Зеленський.

 

Основним кандидатом на цю посаду «слуги» називають першого віцеспікера Руслана Стефанчука.