Меркель виступила з прощальною промовою в Бундестазі

15:21, 07.09.2021
Меркель виступила з прощальною промовою в Бундестазі

Меркель з "лебединою піснею" у Бундестазі.

Ангела Меркель - канцлер Німеччини - виступила з останньою промовою в Бундестазі перед парламентськими виборами: в ній вона провела кампанію за федеральний уряд на чолі з Християнсько-демократичним союзом (ХДС), а також застерегла від формування лівої коаліції.

 

Як інформує УМ, про це 7 вересня повідомив Spiegel.

 

У своїй промові вона зробила акцент на тому, що неважливо, хто буде правити Німеччиною. Однак застерегла від того, що Соціал-демократична партія з "зеленими" можуть сформувати ліву коаліцію за підсумками виборів. Вона також підкреслила, що її ХДС буде завжди виступати за стабільність.

 

«Мова також йде про тверді рішення в галузі економічної та податкової політики, які визначать майбутнє цієї країни, кількість робочих місць. Армін Лашет ( лідер ХДС, - ред.) - та людина, яка веде країну в майбутнє з поміркованістю», - додала вона.

 

Крім того, Меркель звернулася до населення із закликом вакцинуватися від COVID. А також зупинилася на тому, що катастрофічні повені в Західній Німеччині нагадали про необхідність боротьби зі зміною клімату.

 

За її словами, світ знаходиться в стані "хвилювань і потрясінь", при цьому Меркель підкреслила позитивний баланс свого правління.

 

Зауважимо, що Меркель може залишитися на своїй посаді аж до Різдва (25 грудня).