Зеленський відзначив Меркель Орденом Свободи

19:46, 22.08.2021
Зеленський відзначив Меркель Орденом Свободи

Ангела Меркель відтепер є кавалером Ордена Свободи. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський нагородив канцлерку Німеччини Ангелу Меркель Орденом Свободи на знак вдячності за багаторічну підтримку України.

 

Як повідомляє Україна молода, державною нагородою Меркель відзначено під час її візиту до Києва у неділю.

 

«У вересні Німеччина обиратиме нового канцлера. Особисто я переконаний, що пані Меркель залишиться активним учасником політичного життя Німеччини та Європи.

 

Але знайте, що в будь-якому разі, у будь-якому статусі й у будь-який час ви завжди є й будете бажаним гостем в Україні. Дякую», - сказав Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з Меркель у Маріїнському палаці.

 

 

Зазначимо, що Орден Свободи є найвищим орденом України, яким можуть бути нагороджені іноземці та особи без громадянства.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський, за результатами зустрічі з Меркель каже, що досі не розуміє, хто дасть гарантії економічної безпеки Україні після 2024 року, коли завершиться дія контракту на транзит країною російського газу в Європу.

 

Також Зеленський продовжує сподіватися, що Німеччина надасть Україні високоточну зброю. Втім, Меркель нічого не сказала з цього приводу.