Зустріч Байдена і Зеленського перенесли через дедлайн «Талібану»

07:43, 30.08.2021
Зустріч Байдена і Зеленського перенесли через дедлайн «Талібану»

Володимир Зеленский і Джо Байден вже вдруге перенесли дату особистої зустрічі.

Робочий візит президента України Володимира Зеленського до США перенесли вже вдруге за останній місяць.

 

Якщо раніше зустріч було перенесено з 30 серпня на 31 серпня, то нині у Білому домі чекають на Зеленського вже 1 вересня, не раніше.

 

Як інформує Україна молода, цю інформацію українській службі Голосу Америки підтвердили в Білому домі в ніч на понеділок.

 

За попереднім планом, зустріч президентів мала відбутися 31 серпня. Тоді як на 1 вересня у Зеленського в США були заплановані інші події.

 

Подробиць про причини перенесення зустрічі немає.

 

У Офісі президента України підтвердили українським ЗМІ інформацію про перенесення візиту.

 

"Ми прекрасно усвідомлюємо, що 31 серпня – день, коли спливає ультиматум "Талібану", це був узагалі найгірший день у році, можливо, для зустрічі двох президентів, через причини, які від нас не залежать.

 

Так само переносився візит прем’єр-міністра Ізраїлю Нафталі Бенета – через події в Афганістані. Так само переноситься візит президента України через прохання американської сторони", - наголосили на Банковій.

 

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляв, що візит матиме розширений формат, а зустріч з Байденом пройде віч-на віч.

 

Планується, що під час зустрічі президенти обговорять три блоки питань: політичний, економічний і безпековий.

 

В рамках візиту планується підписати документи щодо оборонного партнерства, проєктів у галузі досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці в космічній сфері.

 

За неофіційними даними, згідно з програмою візиту Зеленського до США, окрім Вашингтону, він відвідає Чикаго та Сан-Франциско.