Кримська платформа: Москва погрожує наслідками країнам-учасницям саміту

19:05, 24.08.2021
Кримська платформа: Москва погрожує наслідками країнам-учасницям саміту

У Кремлі роздратовані самітом Кримська платформа у Києві. (Фото з сайту Pixabay)

Росія розглядає участь окремих країн і міжнародних організацій в установчому саміті «Кримська платформа» у Києві, як посягання на свою територіальну цілісність.

 

Відтак, офіційна Москва погрожує наслідками окремим країнам за участь у саміті, який відбувся 23 серпня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявила представниця МЗС РФ Марія Захарова у вівторок.

 

«Як ми і попереджали, будемо змушені розглядати участь окремих країн, міжнародних організацій і їх представників в Кримській платформі як посягання на територіальну цілісність Російської Федерації, що неминуче відповідним чином відіб'ється на наших відносинах», - йдеться в офіційному коментарі пані Захарової.

 

За її оцінкою, згадана українська ініціатива - "чистої води популізм, відірваний від реальності політичний спектакль, який має на меті лише збереження тематики тимчасового перебування Криму в складі України в інформаційному просторі".

 

Тоді як міністр МЗС РФ Сергєй Лавров, перебуваючи з візитом у Будапешті у вівторок, 24 серпня, назвав Кримську платформу "русофобською акцією".

 

"Звичайно, це русофобська акція, штучно створена, будуть намагатися штучно ці настрої підтримувати, щоб підіграти ультрарадикальним неонацистським проявам в сучасній Україні", - заявив російський міністр.

 

Як повідомляла «УМ», 23 серпня відбувся інавгураційний саміт Кримської платформи – новостворений міжнародний формат, що ставить на меті домогтися деокупації Криму.

 

У Києві зібралися представники 47 держав та міжнародних організацій, які схвалили спільне міждержавне рішення (Декларацію) про те, як діяти для припинення анексії та повернення Криму.

 

Читайте також: Кримська платформа. Що сказали лідери держав.