У Харкові на фасаді мерії відкрили меморіальну дошку Геннадію Кернесу, фото

16:04, 23.08.2021
У Харкові на фасаді мерії відкрили меморіальну дошку Геннадію Кернесу, фото

Автором меморіальної дошки Кернесу став харківський скульптор Олександр Рідний (Фото Харківської міськради)

Рідні і друзі покійного мера Харкова Геннадія Кернеса, а також його колишні підлеглі відкрили меморіальну дошку на його честь на фасаді будівлі Харківської міської ради з нагоди Дня міста у понеділок, 23 серпня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

 

На пам'ятному знаку зображено портрет мера і знакові місця, які він відкривав, зокрема парк імені Горького, пам'ятник Незалежності, 30-та станція метро «Перемога», Регіональний центр послуг.

 

«Сьогодні перший День міста, який ми святкуємо без Геннадія Адольфовича, і мені дуже хотілося відкрити меморіальну дошку в пам'ять про нього саме сьогодні!» - зазначив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

 

Наступник Кернеса, який претендує на посаду мера, підкреслив, що ця меморіальна дошка «не могла вмістити все те, що Геннадій Адольфович зробив для міста».

 

Автором меморіальної дошки став харківський скульптор Олександр Рідний (заслужений діяч мистецтв України), який подарував її місту.

 

 

За словами, Терехова, «у створенні пам'ятного знаку брали участь рідні Геннадія Кернеса».

 

Син колишнього мера Кирило Кернес подякував усім, хто прийшов на відкриття пам'ятного знаку його батьку, і зазначив, що для нього особисто і сім'ї покійного мера важливо, щоб люди пам'ятали про нього і його справи.

 

Як повідомляла «УМ», Геннадію Кернесу, який тричі обирався міським головою, 14 липня 2021 року було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Харкова» (посмертно).

 

У ніч проти 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці «Шаріте» від ускладнень, пов'язаних з коронавірусом.