Російське божевілля: терористи вдарили КАБами по «Епіцентру» в Харкові

18:28, 25.05.2024
Російське божевілля: терористи вдарили КАБами по «Епіцентру» в Харкові

Пожежу в Епіцентрі у Харкові локалізовано. (Фото ДСНС України)

Президент Володимир Зеленський вважає черговим проявом російського божевілля терористичний удар КАБами по гіпермаркету «Епіцентр» у Харкові в суботу.

 

За його словами, в будівельному гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський повідомив у соцмережах.

 

«росія нанесла черговий жорстокий удар по нашому Харкову – по будівельному гіпермаркету – у суботу, просто посеред дня. Станом на зараз відомо, що в гіпермаркеті могли перебувати понад 200 людей.

 

Усі служби вже на місці надають допомогу – рятують людей і ліквідовують пожежу, яка повністю охопила приміщення, 10 тис. кв. м. Відомо про загиблих і поранених», - сказав глава держави.

 

І наголосив, що, якби Україна мала достатньо засобів ППО та сучасної бойової авіації, такі російські удари стали б просто неможливими.

 

«І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і достатньо можливостей знищувати російських терористів. Завдання, яке потрібно виконати і можливо виконати тільки спільно зі світом. Щодня ми закликаємо світ: дайте нам ППО, врятуйте людей. Кожне неприйняте рішення про підтримку – це втрата наших людей», - написав президент.

 

Пізніше Зеленський повідомив про перші доповіді щодо Харкова:

 

«Одинзнайбільшихцентрів–всерединібулобагатопрацівниківтавідвідувачів. Заразпожежанавсій території. Туди прибули всі необхідні служби: ДСНС України, медичні служби, місцева влада, поліція. Всі борються за кожне життя.

 

Цей удар по Харкову – черговий прояв російського божевілля. Ніяк інакше це назвати просто не можна. Тільки такі божевільні, як путін, здатні вбивати й тероризувати людей так підло. Вже відомо, що є поранені, є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким. Кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога».

 

Наразі відомо про 2 загиблих і 24 постраждалих.

 

 

Як повідомляла "УМ", напередодні Зеленський провів нараду щодо оборони Харківщини та підготовки до опалювального сезону в області.