Зеленський та Умєров відвідали командний пункт оборонців Купʼянська

13:58, 30.11.2023
Зеленський та Умєров відвідали командний пункт оборонців Купʼянська

Сирський доповідає Зеленському про оборону лінії Купʼянськ–Лиман. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський та міністр оборони Рустем Умєров відвідали командний пункт та заслухали доповіді військових командирів на Куп’янському напрямку фронту в четвер.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

«Передовий командний пункт оборонців Купʼянська. Честь–відвідатитанагородитивоїнів. Бійці на Куп’янському напрямку захищають мирне життя українців – людей Харківщини. Я дякую воїнам за службу, за захист нашої держави! Бажаю перемоги, бути міцними й не втрачати ініціативи», - наголосив глава держави.

 

Зазначається, що Зеленський та Умєров заслухали доповідь командувача Сухопутних військ ЗСУ, командувача ОСУ військ «Хортиця» Олександра Сирського щодо оперативної ситуації на його ділянці.

 

Було уточнено план подальших дій військових з'єднань, зокрема щодо оборони лінії Купʼянськ–Лиман.

 

Крім того, було заслухано інформацію від командира тактичної групи «Купʼянськ»ОлександраЛуценкатакомандира 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Олександра Бакуліна.

 

Також було обговорено найнагальніші потреби оборонців: засоби РЕБ, дрони, захист від ворожих БпЛА та облаштування фортифікаційних укріплень.

 

 

Президент вручив нагороди п’ятьом військовослужбовцям і передав 18 нагород для вручення за місцем служби. Зокрема, Зеленський нагородив відзнакою президента «Хрест бойових заслуг» полковника Олександра Бакуліна, полковника Павла Палісу та майора Андрія Мацькала.

 

«Тут присутні комбати, комбриги, бойові командири, які на Куп’янському напрямку захищають мирне життя в Україні, на Харківщині… Знаю, що ви щоденно втрачаєте близьких людей, побратимів. Усі розуміють, що це – найвища ціна. Тому я вас дуже прошу берегти себе, берегти своїх побратимів, військових, офіцерів, солдатів, які з вами поруч воюють щоденно.

 

Бажаю вам перемоги, бути міцними, не втрачати ініціативи, захищати Харківщину, Куп’янськ, кожне наше село, кожен квадратний метр нашої землі», – сказав глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні президент Зеленський заслухав доповіді військових командувачів щодо захисту регіону під час візиту до Одеси.