Зеленський очікує на плідну зустріч з Байденом 30 серпня

22:30, 21.07.2021
Зеленський очікує на плідну зустріч з Байденом 30 серпня

Зеленський хоче говорити із Байденом ще й про «Північний потік-2». (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський відреагував на запрошення президента США Джо Байдена відвідати Вашингтон 30 серпня.

 

За його словами, саме цього дня у Білому домі він очікує на плідну зустріч з лідером Сполучених Штатів.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський написав у соцмережах в середу ввечері.

 

«Очікую на змістовну та плідну зустріч із президентом США 30 серпня.Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США – миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпекового виклику, економічного розвитку України  та підтримки реформ», - наголосив президент України.

 

Перед тим на сайті Білого дому повідомили, що президент США Джо Байден «з нетерпінням чекає українського колегу Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня».

 

«Візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії на Донбасі та у Криму, нашу тісну співпрацю в галузі енергетичної безпеки та нашу підтримку зусиль президента Зеленського у боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях», - наголосила речниця Білого дому Джен Псакі.

 

Водночас, у Офісі президента України зазначають, що на порядку денному переговорів Зеленського і Байдена – насамперед безпекові питання: протидія тривалій агресії Російської Федерації проти України, погіршення ситуації в Чорноморському регіоні та на Донбасі, деокупація Криму, посилення енергетичної безпеки нашої держави та Європи загалом, військова та військово-оборонна взаємодія між Україною та Сполученими Штатами.

 

«Буде продовжено обговорення проекту «Північний потік-2» як безпекового виклику для нашої країни та регіону», - додали на Банковій.

 

До Вашингтону вже збираються керівник Офісу президента Андрій Єрмак та глава МЗС Дмитро Кулеба «з метою обговорення змістового наповнення візиту» Зеленського  до США.

 

Як повідомляла "УМ", офіційний Вашингтон кілька днів тому запропонував провести візит президента Зеленського до США у серпні, а не липні, як планувалося раніше.
 
 
Представники Республіканської партії США вважають, що Байден почав вмикати задню в питанні України після зустрічі з канцлеркою ФРН Меркель.