Порошенко подав позов проти Президента

13:43, 06.07.2021
Порошенко подав позов проти Президента

"Війна" між Порошенком і Зеленським не вщухає

Експрезидент України, голова партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко подав позов проти Президента Володимира Зеленського і громадської організації «Том 14».

 

Як інформує УМ, про це 6 липня повідомив у Фейсбуці адвокат експрезидента Ігор Головань.

 

«Ми подали до суду від імені Петра Порошенка позов до Президента Зеленського і громадської організації «Том 14» з вимогою визнати протиправним приховування від суспільства «прослушок» і зобов’язати оприлюднити всі записи у первісному вигляді», - написав, зокрема, пан Головань.

 

Як уточнюється у дописі, йдеться про відео Bihus.Info з так званими «плівками Медведчука».

 

На переконання захисту експрезидента, тривалість записів значно перевищує 36 годин, як про це раніше заявляв журналіст Денис Бігус. Всі записи становлять значний суспільний інтерес, а тому мають бути оприлюднені, вважає адвокат.

 

Нагадаємо, що журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, де фігурують десятки аудіозаписів з голосом людини, схожим на голос політика Віктора Медведчука. Зафіксовані на записах переговори велися з 2014 по 2018 роки — як з представниками "ДНР" і "ЛНР", так і з політичним оточенням президента РФ Володимира Путіна.

 

Генпрокуратура підозрює Медведчука за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 — держзрада, ч. 3 ст. 15 — замах на кримінальний злочин, ч. 1 ст. 438 — порушення законів і звичаїв війни.

 

Із 13 травня за рішенням суду він перебуває під домашнім арештом.