Порошенко звинувачує чинну владу у порушенні Конституції

16:58, 28.06.2021
Порошенко звинувачує чинну владу у порушенні Конституції

Порошенко VS Зеленський

«Чинна влада в Україні гвалтує і порушує Конституцію України»,-  заявив п’ятий президент Петро Порошенко.

 

Як інформує УМ, про це Порошенко сказав у  ефіріт елеканалу  «Прямий».

 

Він також зазначив, що нинішній  ювілей Конституції  – свято для народу, а для чинної влади це час звітувати про свою діяльність.

 

«Мені дуже сподобалися сьогодні під час виступів, слова мого вчителя Буткевича, який сказав, що Ювілей Конституції – це для народу. А для влади це означає тільки одне – час звітувати! На жаль, влада не вважає за потрібне звітувати й це не додає оптимізму тому що владі нема з чим звітувати. Влада гвалтує і порушує конституцію. На жаль ми вимушені це констатувати!», – зазначив Петро Порошенко.

 

Він також заявив, що шкодує про те, що на посту Президента України не змінив дату святкування Дня Конституції, і згадав про важливу сторінку історії України, пов’язану з Конституцією.

 

«Напевно,я зробив помилку не змінивши дату святкування Дня Конституції. І не переніс її з 28 червня на 5 квітня. Бо саме 5 квітня 1710 року Гетьман України Пилип Орлик написав першу в Європі демократичну Конституцію, яка засновує демократичну парламентську республіку тоді коли у Європі скрізь були лише монархії»,  - заявив п’ятий президент України Петро Порошенко.

 

Він  також акцентував увагу на  важливості  популяризувати Україну у світі, саме як одну із перших демократій в Європі.

 

І також закликав перейняти досвід ставлення Польщі до їхньої власної Конституції та святкування.

 

«Бо,на жаль,Конституція діяла не довго, буквально декілька років. Але це дуже важливо, що ми були першими Так само як і поляки в травні 1791 року заснували свою конституцію і нещодавно ми бачили дуже активне святкування Дня Конституції на міжнародному рівні», – додав у виступі Петро Порошенко.

 

Нагадаємо також, що під час виступу президента України Володимира Зеленського у парламенті з нагоди 25-ї річниці Конституції народні депутати – автори Основного закону України – Степан Хмара та Віктор Шишкін одягнули футболки  «ЗЕ! Вбивця Конституції».