Сі Бриз-2021: бійці відпрацювали рейдові дії в тилу ворога, фото

21:55, 30.06.2021
Сі Бриз-2021: бійці відпрацювали рейдові дії в тилу ворога, фото

Українські морські піхотинці і прикордонники разом із морпіхами США, Грузії та Молдови діяли у складі єдиного багатонаціонального підрозділу. (Фото ВМС України)

Багатонаціональна тактична група відпрацювала рейдові дії в тилу противника на загальновійськовому полігоні «Олешківські піски», що на Херсонщині в межах навчання «Сі Бриз-2021» у середу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують Військово-Морські Сили ЗСУ.

 

Зокрема, українські морські піхотинці і прикордонники разом із морпіхами США, Грузії та Молдови діяли у складі єдиного багатонаціонального підрозділу.

 

Тренування було розподілено на три етапи. Під час першого етапу  тактична група отримала завдання вийти з району зосередження в район очікування. Там  командир тактичної групи поставив завдання командирам підрозділів.

 

 

Другий етап – виконання завдання.За легендою, тактична група мала вийти в тил умовного противника та знищити важливі об'єкти інфраструктури військового призначення. У ході остатнього етапу військовослужбовці здійснили марш до району зосередження, але під час руху колон противник влаштував засідку.

 

 

Слід зазначити, що всі дії відпрацьовувались умовно, без бойової стрільби.

 

 

У цей же день у Миколаєві стартувала авіаційна компонента «Сі Бриз-2021»: військові авіатори держав-учасників та партнерів НАТО  продемонстрували зразки техніки та елементи пілотажу.

 

До виконання завдань у повітрі були задіяні засоби морської, армійської авіації,  Повітряних Сил ЗСУ, Державної прикордонної служби України та Королівства Великої Британії.

 

Тоді як керівники багатонаціонального навчання від української та американської сторони у супроводі менторів особисто перевірили роботу повітряного компоненту «Сі Бриз — 2021».

 

 

Пілоти штурмових винищувачів Су-27 та СУ-25 у складі пар продемонстрували присутнім відпрацювання тактичних елементів з імітацією ураження наземних цілей. Після чого, літак АН-26 виконав політ на гранично малій висоті з метою маскування від засобів ППО умовного противника та разом з літаком Ан-2 здійснив десантування авіаційних рятувальників парашутно-десантних груп.

 

В свою чергу, багатоцільові вертольоти-амфібії берегового базування МІ -14, у складі пари, разом з безпілотним літальним апаратом «Bayractar TB-2» провели імітацію розвідки сил і засобів противника. 

 

 

«Наразі триває фаза злагодження підрозділів, які беруть участь у навчанні «Сі Бриз — 2021», відповідно компоненти відпрацьовують спільні тактичні вправи задля підвищення взаємосумісності, перед початком активної фази», - зазначив керівник українсько-американського навчання «Сі Бриз — 2021» від України капітан 1 рангу Олексій Доскато.

 

Важливо відміти, що вперше за історію навчань серії «Сі Бриз» у повітряному компоненті взяли участь винищувачі королівських ВМС Британії EF-2000 Tayphone та нещодавно отримані, в рамках міжнародного співробітництва між Україною та Туреччиною, безпілотні літальні апарати «Bayractar TB-2».

 

Зауважимо, що напередодні українські морські піхотинці ділилися бойовим досвідом з тактичної медицини з учасниками навчань "Сі Бриз –  2021"з Грузії, Молдови та США.

 

 

За словами керівника занять, виконуючого обов'язки начальника медичної служби Командування морської піхоти підполковника медичної служби Сергія Толкачова, українські військові медики продемонстрували як надавати першу домедичну допомогу під час ведення бойових дій та проводити евакуацію пораненого з поля бою відповідно до діючих у Збройних Силах України протоколів.

 

«Важливо, що ці заняття демонструють реальний бойовий досвід, отриманий в районі проведення АТО та ООС. Завдяки професійності наших медиків, застосуванню їх знань та навичок було врятовано не одне життя. Тому ці заняття викликали неабиякий інтерес у наших закордонних колег», - наголошує Командування ВМС ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», українсько-американські навчання “Сі Бриз 2021” триватимуть з 28 червня до 10 липня і є наймасштабнішими за понад 20 років.

 

Водночас російський дизельний підводний човен «Колпіно», здатний застосовувати крилаті ракети «Калібр», вийшов на навчання в Чорне море на тлі маневрів Сі Бриз за участю країн НАТО.