Колесніков і Ахметов створюють партію «Україна – наш дім»

19:58, 04.05.2021
Колесніков і Ахметов створюють партію «Україна – наш дім»

Саме Борис Колесніков є відповідальним за підготовку нового політичного проєкту олігарха Ріната Ахметова.

Колишній член Партії регіонів, ексвіцепрем’єр та міністр інфраструктури в уряді Азарова Борис Колесніков таки підтвердив, що створює власну політичну партію.

 

Адже раніше його пресслужба спростувала ці наміри. Мовляв, Колесніков  сконцентрований лише на бізнесі, хокеї та благодійності. Але після цього Колесніков сам зв’язався зі ЗМІ і повідомив, що «сталося певне непорозуміння».

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у коментарі виданню «Радіо Свобода» у вівторок.

 

«Я справді займаюся створенням нового політичного проєкту. Він матиме назву «Україна — наш дім». Його основна ідея — зібрати найкращих людей з усіх сфер: промислового та аграрного сектора, сфери інформаційних технологій, медицини, освіти, соціальної сфери, малого та середнього бізнесу», — пояснив колишній регіонал і соратник олігарха Ріната Ахметова.

 

Він зазначив, що давно мав ідею створити подібну партію, тому що в Україні нібито «відчувається дефіцит професійних селфмейд-людей». Колесніков вважає, що у політсили буде багато потенційних виборців — від студентів до пенсіонерів.

 

Також Борис Колесніков зазначив, що презентація відбудеться протягом найближчих 30 днів. Він наголосив, що це не буде партія одного регіону.

 

«У нас є спеціалісти і зі Львова, і з Ужгорода, і з Луцька, і з Вінниці, і з Одеси, і з Харкова, і з Дніпра. З «Опозиційного блоку» у партії поки що немає нікого, а з Партії регіонів — кілька людей. Конкретні прізвища ви зможете дізнатись на з’їзді», — підкреслив Колесніков.

 

Нагадаємо, Борис Колесніков — нардеп V, VІ, VII скликань. Працював в уряді Миколи Азарова міністром інфраструктури та віцепрем’єром. Був відповідальним за проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Є власником телеканалу XSport та хокейного клубу «Донбас».

 

Раніше «УМ» повідомляла, що олігарх Рінат Ахметов та його соратник, колишній регіонал Борис Колесніков працюють над створенням нової політичної партії. Втім, подробиці були невідомі.

 

Згодом у коментарях ЗМІ і в Ахметова, і у Колеснікова цю інформацію спростовували. Ахметов зазначив, що не планує займатися жодними «новими чи старими політичними проєктами».

 

Втім, за неофіційними даними ЗМІ, саме Колесніков є відповідальним за підготовку нового політичного проєкту олігарха Ріната Ахметова.