Оточення Ахметова створює нову партію та відмежовується від ОПЗЖ

11:34, 26.04.2021
Оточення Ахметова створює нову партію та відмежовується від ОПЗЖ

Нова партія не за горами?

Соратники олігарха Ріната Ахметова хочуть створити нову партію та відмежовуватися від «Опозиційної платформи - За життя».

 

Як інформує УМ, про це повідомив один із соратників Ахметова.

 

Як повідомив «інсайдер»: «В оточенні олігарха роздумують про запуск власної повноцінної партії…».

 

Мова йде про створення політичної сили, куди можуть увійти молоді люди, які раніше не займалися політикою, але мають показний трудовий і кар’єрний стаж, переважно на великих підприємствах самих Ахметова-Новинського.

 

Відзначається, що йдеться не про "ребрендинг" Опоблоку.

 

За словами соратника Ахметова, все стане зрозуміло у найближчі місяці і мова не йде про проросійську партію, чи проєвропейську партію.

 

Водночас, з колишніми членами "Опоблоку", які орієнтувалися на Ахметова, про створення нової політсили переговорів ніхто не веде.

 

Один із екснардепів «Опоблоку» вважає, що партія уже відіграла своє і проєкт просто «закриють і забудуть».

 

Близький до Ахметова нардеп вважає, що до створення партії будуть залучати професійних людей, яких нормально сприйматимуть в усіх регіонах.

 

Ймовірно, месиджі потенційної політсили нагадуватимуть гасла, з якими на вибори мера Кривого Рогу йшов кандидат від партії «Слуга народу» Дмитро Шевчик: «Розвиток, мир, стабільність».

 

Ще один показовий кейс, за яким приблизно можна визначити тип політиків, яких пропонуватиме виборцям майбутня партія – це чинний мер Маріуполя Вадим Бойченко. Йому 43 роки, на підприємствах Ахметова він пройшов серйозний трудовий шлях: був помічником машиніста тепловозу, експертом з кадрів, начальником відділу транспортних цехів служби заступника директора з мотивації, начальником управління дирекції з персоналу і так далі.