Литовський Сейм підтримав інтеграцію України до ЄС та НАТО

16:21, 27.04.2021
Литовський Сейм підтримав інтеграцію України до ЄС та НАТО

Литва завжди підтримувала Україну.

Сейм Литви підтримав інтеграцію України до Європейського Союзу та Євроатлантичного Альянсу.

 

Як інформує УМ, про це 27 квітня повідомили на сторінці у Twitter Міністерства закордонних справ України.

 

«Ми вітаємо прийняття резолюції Сеймом Литви, що висловлює підтримку європейській та євроатлантичній інтеграції України. Дякуємо Литві», – йдеться у лаконічному повідомленні.

 

Крім того, Сейм Литви у вівторок ухвалив резолюцію із закликом до Росії припинити агресію та провокації проти України.

 

За документ проголосували 102 члени Сейму, утримався один депутат.

 

"Сейм, враховуючи тривалу надмірну концентрацію російських військ на українському кордоні і на окупованому Кримському півострові, закликає Російську Федерацію припинити агресію, провокації і пропаганду проти України, негайно відвести свої війська від українського кордону, виконати свої міжнародні зобов'язання, в тому числі Мінські угоди, і повернутися до співпраці на основі міжнародного права і взаємної поваги", - йдеться у резолюції литовських парламентарів.

 

Парламент Литви закликав Росію допустити міжнародні організації, які надають гуманітарну допомогу місцевому населенню, на тимчасово окуповані території на сході України, закрити незаконні центри утримання під вартою та звільнити незаконно утримуваних українських громадян.

 

Резолюція закликає держави-члени ЄС не підтримувати реалізацію енергетичних проєктів, які послаблюють євроатлантичну єдність, таких як "Північний потік-2".

 

Водночас Сейм закликав міжнародну спільноту підтримати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, посилити адресні економічні та індивідуальні санкції проти Росії і її агресії проти України, а також координувати санкційну політику проти окремих осіб, причетних до корупції в Росії і Україні.