Гончаренка після суперечки з президентом ПАРЄ позбавили слова на три місяці

15:31, 27.04.2021
Гончаренка після суперечки з президентом ПАРЄ позбавили слова на три місяці

Гончаренко - депутат принциповий

Нардепу, члену української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Олексію Гончаренку після суперечки з президентом ПАРЄ Хендріком Демсом на три місяці заборонили брати слово під час засідань.

 

Як інформує УМ, про це він повідомив 27 квітня у своєму Telegram-каналі.

 

«Мене позбавили слова в ПАРЄ на три місяці через донос голови російської делегації Толстого щодо ситуації на зимовій сесії», — заявив Гончаренко.

 

Також він зазначив, що розгляд скарги від президента ПАРЄ Демса через український прапор і питання Меркель перенесли на початок червня.

 

Нагадаємо, під час засідання ПАРЄ 20 квітня Гончаренко попросив Меркель відповісти на запитання, чи вважає вона вбивцею президента Росії Володимира Путіна. «Що стосується Володимира Путіна, скажу своїми словами, коли йдеться про критику на його адресу, я її не приховую, говорю йому в особистих розмовах», — сказала Меркель, уникнувши прямої відповіді.

 

Того ж дня Гончаренко під час виступу розгорнув прапор України з дірками від російських куль, що належав українському військовому, який воював на Донбасі. Президент ПАРЄ декілька разів намагався зупинити Гончаренка, кажучи, що подібне не дозволено в ПАРЄ, але той не реагував. Після цього Демс наказав вимкнути представнику України мікрофон і попросив його вийти.