Венедіктова бачить перспективу кримінального провадження проти Медведчука

12:31, 23.04.2021
Венедіктова бачить перспективу  кримінального  провадження проти  Медведчука

Активно діючий проти України кум Путіна - ані разу не підстава для притягнення за державну зраду

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова розповіла про вірогідність  відкриття  кримінального провадження щодо прокремлівського  депутата та кума Путіна - Віктора Медведчука.

 

Як інформує УМ, про це вона повідомила   в телеефірі.

 

Генпрокурор  зазначила, що «бачить перспективу в цій справі».

 

Венедіктова розповіла, що можливість притягнути Медведчука у справі  незаконного переміщення нафтопродуктів через кордон поза митним кордоном все ж таки є.

 

Однак, що стосується підозр у сприянні анексії Криму наразі невідомо чи відповість за це Медведчук.

 

«Слідство триває - і воно так само злагоджене і системне. Коли ми вийдемо на процесуальний документ, підписаний генеральним прокурором Венедиктовою? Дату я вам назвати не можу. Навіть правильне документування і процесуальне оформлення всього того, що потім буде представлено в суді, всього того, із чим буде ознайомлюватися сторона захисту, має бути бездоганно», - зауважила Венедіктова.

 

Зокрема,  Ірина Венедіктова  зауважила, що у цій справі потрібно бути обережними, адже з нардепом Віктором Медведчуком будуть працювати найкращі адвокатські компанії, і це треба брати до уваги.

 

Генпрокурорка також зазначила, що наразі вона не може говорити якісь певні речі, тому що будь-який народний депутат - це її суб'єкт. 

 

 "Чи бачу я перспективу? Так, бачу", – наголосила Венедіктова.

 

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука про державну зраду.

 

Зокрема Медведчук,  коментуючи питання, які стосувалися введення санкцій РНБО щодо свого прибічника Козака, а також анулювання ліцензій 112, ZIK та NewsOne, допустив ряд висловлювань, які можна трактувати як державну зраду.