«Пошкодуєте»: Путін погрожує жорсткою відповіддю Росії на дії інших країн

14:01, 21.04.2021
«Пошкодуєте»: Путін погрожує жорсткою відповіддю Росії на дії інших країн

Путін під час послання Федеральним зборам у Центральному виставкому залі «Манеж» у Москві.

Президент Росії Володимир Путін погрожує жорсткою відповіддю на дії інших країн, які загрожують інтересам безпеки РФ. Мовляв, «пошкодують, як давно не шкодували».

 

Як інформує Україна молода, про це Путін агресивно заявив під час свого щорічного послання  Федеральним зборам у Центральному виставкому залі «Манеж» у Москві у середу.

 

«Недружні акції щодо Росії не припиняються. В деяких країнах завели пукрай непристойний звичай - з будь-якого приводу, а найчастіше, взагалі без жодного приводу, чіпляти Росію. Новий вид спорту там - хто голосніше щось скаже. Ми поводимося у зв'язку з цим надзвичайно стримано, можна сказати, скромно. Часто взагалі не відповідаємо не тільки на недружні акції, а й на відверте хамство», - сказав господар Кремля.

 

За його словами, Кремль нібито хоче мати добрі відносини з усіма учасниками міжнародного спілкування, в тому числі і з тими, «з ким відносини у нас останнім часом, м'яко кажучи, не складаються».

 

І додав: «Ми дійсно не хочемо спалювати мости, але, якщо хтось сприймає наші добрі наміри як байдужість або слабкість і сам має намір остаточно спалити або навіть підірвати ці мости, повинен знати, що відповідь Росії буде асиметричною, швидкою і жорсткою. Організатори будь-яких провокацій, які загрожують корінним інтересам нашої безпеки, пошкодують про скоєне так, як давно вже ні про що не шкодували!».

 

Путін додав, що «у нас вистачить терпіння, відповідальності, професіоналізму, впевненості в собі і своїй правоті і здорового глузду при прийнятті будь-якого рішення».

 

«Але сподіваюся, що нікому не прийде в голову перейти відносно Росії так звану червону межу. А де вона буде проходити - це ми будемо визначати в кожному конкретному випадку самі», - констатував президент РФ.

 

Серед іншого він також стверджує, що Олександра Лукашенка та експрезидента України Віктора Януковича хотіли вбити невідомі «під час держперевороту». І обурюється, що «всі роблять вигляд, що взагалі нічого не відбувається».

 

«Можна ставитися як завгодно, наприклад, до президента України Януковича, або до Мадуро в Венесуелі. До того ж Януковича, якого теж мало не вбили й відсторонили від влади за допомогою збройного перевороту. Можна мати будь-яку точку зору з приводу президента Білорусі Лукашенка, але практика організації державних переворотів, планів політичних вбивств, в тому числі і вищих посадових осіб, - ну це вже занадто, усі кордони перейшли вже. Як склалася б доля Білорусі - про це ніхто не думав. Так, як ніхто не думав про долю України, коли державний переворот здійснювався в цій країні», - наполягає Путін на створених Кремлем міфах про «збройні перевороти».

 

Як повідомляла «УМ», Лукашенко і російська ФСБ синхронно заявили про спробу перевороту і навіть вбивства самопроголошеного президента Білорусі разом із синами.

 

Росія втягнулася у дипломатичну війну з низкою країн, включно з висилкою працівників посольств і консульств. Найпотужніший скандал розгорівся у Чехії, де уряд країни звинувачує спецслужби РФ у причетності до підривів складів боєприпасів у 2014 році.

 

Росія також неабияк збільшила кількість військ на кордонах з Україною. На пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі, у Москві відповіли відмовою.