Путін відмовився говорити із Зеленським про вбитих під Шумами вояків ЗСУ

11:13, 11.04.2021
Путін відмовився говорити із Зеленським про вбитих під Шумами вояків ЗСУ

Зеленський на базі 10-ї гірсько-штурмової бригади побачив очі загиблих під Шумами воїнів.

Президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з президентом Росії Володимиром Путіним після загибелі чотирьох військових на сході України 26 березня.

 

Втім, Кремль відмовився обговорювати вбивство захисників України із Банковою за принципом: немає про що говорити.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив радник української делегації у ТКГ та радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

 

За його словами, після 26 березня, коли загинули відразу 4 військовослужбовці і двох було поранено, президент Зеленський намагався провести консультації зі всіма лідерами, враховуючи Путіна.

 

«Наскільки я знаю, хоча ще вищий рівень за мій, вдалося (треба уточнити у пресслужби президента) провести перемовини з Макроном і Меркель. Путін відмовив. І на наступний день була відповідна заява, що ми не бачимо, про що розмовляти», – сказав Арестович в ефірі програми «Суботнє інтерв’ю» Радіо Свобода.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятувала бійців під Шумами: Світлана Земліна нагороджена орденом Богдана Хмельницького

 

Зауважимо, що останні два тижні попри перемир'я російські окупанти продовжують віроломно вбивати захисників України.  Як повідомляла «УМ», навідник 72-ї бригади імені Чорних запорожців Владислав Мороз загинув від кулі ворожого снайпера під час обстрілу позицій ООС поблизу селища Спартак 5 квітня.

 

Того ж дня молодший сержант 92-ої бригади імені отамана Сірка Віктор Гелебрант загинув внаслідок ворожого обстрілу біля селища Золоте-4 на Луганщині.

 

Комвзводу Володимир Шпак і солдат Максим Стеблянко загинули на Донеччині у вівторок, 6 квітня. 

 

8 квітня від кулі російського снайпера під Водяним загинув морпіх Денис Юшко.