Порошенко вважає вчасним контакт Байдена із Зеленським

21:39, 02.04.2021
Порошенко вважає вчасним контакт Байдена із Зеленським

США послідовно підтримують Україні на тлі російської загрози.

П’ятий президент, нардеп Петро Порошенко вітає вчасну телефонну розмову президента США Джо Байдена  із президентом України Володимиром Зеленським.

 

На його думку, цей контакт є вагомим в умовах можливої ескалації російської агресії.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко написав у Facebook  у п’ятницю пізно ввечері.

 

«Зі свого досвіду тривалих розмов із Джо Байденом — від складних до приємних — не мав жодних сумнівів, що як президент США він був, є і завжди залишатиметься твердим та принциповим у своїй підтримці України. Його контакт із президентом Зеленським — дуже на часі. Російський агресор не соромиться грати м‘язами на наших кордонах. У Кремлі продовжують розігрувати карту української капітуляції. Путін збільшує ставки і, певне, розраховував на близьку перемогу», - вважає лідер "Європейської солідарності".

 

За його словами, тепер, коли в гру увійшов давній друг України, найбільш досвідчений і обізнаний в українських справах глава Білого дому, «українська боротьба отримала таку необхідну і вчасну "вакцину" від російського агресора».

 

І додав: «А українська влада — чіткі та зрозумілі сигнали щодо очікувань на шляху необхідних реформ. Передусім у сфері боротьби з корупцією, верховенства права, справжньої судової реформи, забезпечення демократичного розвитку України на засадах політичної конкуренції, а не інструменталізації владних впливів».

 

При цьому, Петро Порошенко акцентує, що «трагічний контекст першої телефонної розмови, пов’язаний із тривожним розвитком безпекової ситуації у протидії російській агресії, не підміняє вагомого значення контакту Вашингтону з Києвом на найвищому рівні».

 

За його словами, попереду багато роботи, в якій ключовими залишатимуться наша незламна єдність і солідарність».

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джозеф Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої обговорив підтримку України на тлі агресії РФ, питання реформ та епідемію коронавірусу.

 

Водночас президент РФ Володимир Путін зателефонував президенту Білорусі Олександру Лукашенку, з яким обговорювали зовнішні загрози "з західного напрямку" і про взаємодію в сфері пропаганди.

 

Напередодні, міністр оборони США Ллойд Остін зателефонував міністру оборони України Андрію Тарану і обговорив напрями посилення взаємодії між Україною та США у сфері безпеки і оборони, враховуючи ескалацію російської агресії, яка відбувається останнім часом.