Довибори: на окрузі №87 лідирують Олександр Шевченко і Руслан Кошулинський

23:05, 28.03.2021
Довибори: на окрузі №87 лідирують Олександр Шевченко і Руслан Кошулинський

Олександр Шевченко, Руслан Кошулинський і Василь Вірастюк - трійка лідерів перегонів на окрузі №87.

Представник партії "За майбутнє" Олександр Шевченко і представник ВО "Свобода" Руслан Кошулинський посіли перші дві сходинки на довиборах до Верховної Ради на одномандатному виборчому окрузі №87 в Івано-Франківській області.

 

Як повідомляє Україна молода, такими є дані екзитполу соціологічної групи «Рейтинг», які були оприлюднені після закриття виборчих дільниць у неділю ввечері.

 

При  цьому, із незначним відривом перемагає екснардеп Олександр Шевченко, який попередньо набрав 32,4% голосів.

 

Тоді як «свободівець» і колишній віце-спікер Ради Руслан Кошулинський набирає 31,6%.

 

Третя позиція у кандидата від "Слуги народу", стронгмена Василя Вірастюка – 29,4%.

 

Опитування відбувалося методом face-to-face на виході з дільниць.

 

Екзитпол охопив 50 виборчих дільниць, відібраних випадковим чином із дотриманням принципу рівномірності. Всього було опитано 3892 людини. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 1,8%.

 

Наразі підрахунок голосів триває.

 

Народним депутатом буде обраним той кандидат, який отримає більше голосів виборців у порівнянні з конкурентами. Результати виборів повинні бути встановлені до 12 квітня включно.

 

За даними ЦВК, на окрузі №87 в Івано-Франківській області явка виборців склала 35,05%. За наявною у ЦВК інформацією, голосування на виборчих дільницях відбувалося спокійно, вільно, демократично та відповідно до вимог виборчого законодавства. Надзвичайних подій, які могли б вплинути на виборчий процес, протягом дня голосування не зафіксовано.

 

Як повідомляла «УМ», два тижні відома військова та волонтерка, кандидатка від партії «Європейська Солідарність» у 87-му окрузі на Прикарпатті Маруся Звіробій-Біленька  зняла свою кандидатуру на користь кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського.