Давид Арахамія обіцяє створити ТСК по «вагнерівцях» і Медведчуку

19:35, 13.03.2021
Давид Арахамія обіцяє створити ТСК по «вагнерівцях» і Медведчуку

Давид Арахамія під час брифінгу після з'їзду партії.

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія запевняє, що монобільшість планує створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) щодо справи "вагнерівців" і так званих плівок Суркова-Медведчука.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Арахамія сказав відповідаючи на запитання журналістів після з'їзду партії в суботу.

 

"Ми створюємо ТСК. Вона не про "вагнерівців", але ситуація з "вагнерівцями" входить і має бути розглянута в першу чергу в цій ТСК. Вона ширша. Чому вона ширша? Тому що нещодавно також були оприлюднені плівки Суркова-Медведчука, які викликали чималий резонанс у суспільстві. Тому два перших епізоди, які мають розслідуватися на цій ТСК – це ситуація з "вагнерівцями" і ситуація з цими плівками", - сказав керівник монобільшості.

 

За його словами, представники "Слуги народу" направили листи до всіх фракцій з ініціативою створення такої ТСК.

 

"Станом на зараз відповіли депутатська група "Довіра", "За майбутнє", ОПЗЖ. Не надали людей у цю ТСК тільки "Голос" і "ЄС". У понеділок це буде розглядатися на регламентному комітеті. Якщо буде позитивна відповідь (я думаю, що вона буде), то ця ТСК буде винесена на голосування до Верховної Ради", - сказав Давид Арахамія.

 

Як повідомляла «УМ, опозиційним парламентським фракціям «Європейська Солідарність» і «Голос» усе ніяк не вдається переконати монобільшість нарешті створити ТСК зi зриву спецоперації із затримання бойовиків ПВК «Вагнера».

 

Тоді як заступник глави Офiсу президента Роман Машовець та очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов навіть додумалися просити заступника глави служби розвідки Великої Британії МІ-6 Лі Лоуренса завадити виходу розслідування Bellingcat про зрив спецоперації щодо «вагнерівців».