Зеленський закликав «слуг народу» виконувати програми президента і партії, фото

14:36, 13.03.2021
Зеленський закликав «слуг народу» виконувати програми президента і партії, фото

Делегати XI з’їзду партії «Слуга народу» голосували одностайно. (Фото партії "Слуга народу")

Президент Володимир Зеленський вважає, що для керівництва держави і провладної монобільшості у Раді найважливішими завданнями є виконання програми президента і партії «Слуга народу».

 

Як повідомляє Україна молода, про це президент заявив під час виступу на XI з’їзді партії «Слуга народу» у суботу.

 

На його думку, нині для України надважливими є закони для завершення земельної реформи, децентралізації, запровадження народовладдя. Також необхідні зміни для судової реформи, економічного зростання, пенсійного забезпечення, амністії капіталів, подолання корупції, відновлення справедливості та виконання всіх інших обіцянок влади.

 

«Програма Президента та програма партії «Слуга Народу» – саме це наш порядок денний. І жодні правки будь-кого не зупинять нас на цьому шляху», – заявив  Зеленський делегатам з’їзду, передає сайт партії.

 

 

При цьому, він продовжує вважати, що «нова влада за два роки вже зробила те, чого попередні політики не спромоглися зробити».

 

І додав: «Моя позиція – проста й незмінна: не важливо, хто проти нас, важливо – за кого ми. А це – понад 40 мільйонів громадян України. І завдяки їхній підтримці менш ніж за два роки ми зробили те, що інші політики десятиліттями обіцяли, а потім благополучно «зливали».

 

Президент підкреслив, що партія «слуг» має бути джерелом ініціатив, реформ, проєктів, ідей, а також нових, професійних і порядних кадрів для держави.

 

Серед іншого, з'їзд партії "Слуга народу" підтримав створення в структурі партії політичної ради і затвердив нову редакцію статуту. До складу політради партії увійшли народні депутати: Давид Арахамія, Артем Культенко, Роман Коптєлов, Олена Шуляк, Галина Янченко, Олександр Мережко, Євгенія Кравчук, Михайло Радуцький.

 

Крім того, членами політради стали віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, міністр юстиції Денис Малюська, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

 

Також, згідно з новою редакцією статуту, партія планує створювати первинні осередки, які зможуть ініціювати перед обласними організаціями питання відкликання депутатів місцевих рад.

 

Після цього, новообрані члени керівних органів політичної партії «Слуга народу» вперше в історії українських партій склали присягу.

 

 

«Ми вирішили запровадити практику складання присяги керівними особами політичної партій. Здається, в історії України такого не було. Ми робимо вперше. Це не просто формальність, а щоб усвідомити, будучи партією влади, що ми несемо повну відповідальність за те, що в країні відбувається на всіх рівнях», – пояснив голова партії Олександр Корнієнко.

 

Як повідомляла "УМ", раніше у партії "слуг" заявляли, що їхній партійний з'їзд 13 березня буде масштабним.