Путін прокоментував блокування каналів Медведчука

14:01, 17.02.2021
Путін прокоментував блокування каналів Медведчука

На думку Путіна, Росія "повинна мати це на увазі".

Російський президент Володимир Путін відреагував на санкції проти телеканалів, підконтрольних його куму, Віктору Медведчуку. Він обурився діями української влади.

 

Раніше закриття "112 каналу", NewsOne та ZIK вже коментували у Кремлі. Проте сам Путін висловився про це вперше – на нараді з керівниками фракцій Держдуми, повідомляють російські ЗМІ.

 

Він вважає блокування телеканалів "використанням інструментів для досягнення геополітичних цілей", а також "проявом подвійних стандартів в розумінні свободи слова".

 

"В Україні взяли і три провідних канали прихлопнули і все. Одним розчерком пера. І всі мовчать! А деякі навіть схвально поплескують їх по плечу", - цитує Путіна російське інформаційне агентство ТАСС.

 

Варто зауважити, що слова російського президента про "провідні телекомпанії" – це всього лише бажане для нього, а не дійсне. Адже рейтинги насправді свідчать про зовсім інше.

 

Президент Росії також розкритикував Латвію, де недавно заборонили ретрансляцію багатьох російських телеканалів.

 

"Взяли в один удар 16 наших засобів масової інформації, прихлопнули і тиша... Де ж оцінки правдошукачів наших західних з цього приводу і оцінки того, що там відбувається в Європі зі свободою слова? Немає, ніяких оцінок немає. Начебто так і треба, тому що це нібито боротьба з пропагандою. А то, що вони роблять, - це не пропаганда. А що це тоді? Це інструменти досягнення їх геополітичних цілей в даному випадку щодо нашої країни", - сказав Путін під час віртуальної зустрічі з керівниками фракцій Держдуми.

 

На думку Путіна, Росія "повинна мати це на увазі".

 

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти депутата Верховної Ради Тараса Козака (близький соратник Віктора Медведчука) та записаних на нього телеканалів 112, NewsOne і ZIK.

 

 

Як повідомляла УМ, риторика ОПЗЖ щодо Криму змінилася після блокування телеканалів Медведчука.

 

Суд отримав позов із вимогою скасувати санкції щодо каналів Козака.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НЗЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".