Підозрюваний у вимаганні Юрій Гримчак позбувся електронного браслету

17:22, 15.02.2021
Підозрюваний у вимаганні Юрій Гримчак позбувся електронного браслету

Юрій Гримчак може гуляти без браслета.

Колишній заступник міністра з питань окупованих територій, екснардеп Юрій Гримчак, якого підозрюють у вимаганні, позбувся електронного браслета, який він носив згідно з рішенням суду.

 

Електронний засіб контролю зняли з Гримчака, оскільки термін дії таких зобов’язань, покладених на нього Вищим антикорупційним судом, скінчився 14 лютого.

 

Як передає УМ, про це повідомила пресслужба ВАКС у коментарі Радіо Свобода.

 

У суді зазначили, що термін зобов'язання носити електронний браслет для Гримчака тривав 2 місяці.

 

«Тобто відсьогодні (з 15 лютого — ред.) він вже не повинен його носити», — стверджують у ВАКС.

 

У суді зазначили, що поки сторона обвинувачення не надавала нового клопотання про продовження дії процесуальних обов’язків. Проте таким правом прокурори можуть скористатися.

 

Сам Гримчак 14 лютого також підтвердив, що з нього зняли електронний браслет.

 

«Сьогодні маю задоволення повідомити вас, що всі арешти, обмеження пересування, зобов'язання перед судом і електронний браслет з мене зняли. Тепер я абсолютно вільна людина», — написав скандальний ексчиновник у соцмережах.

 

Як повідомляла «УМ», Юрія Гримчака і брата його дружини Ігоря Овдієнка затримали 14 серпня 2019-го за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабаря. Чоловіки попалися «на гарячому» під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів, — заявили тоді в НАБУ.

 

За даними слідства, затримані вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень щодо будівництва.

 

15 серпня 2019-го Гримчаку та Овдієнку оголосили підозру. За версією слідства, «бралися кошти на погодження проєктів будівництва та реконструкції будівель та споруд» і «вирішення цивільного позову у Верховному суді». Спочатку у грудні 2019 року з-під варти звільнили Овдієнка, а пізніше після зменшення втричі застави звільнили і Гримчака – він мав носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і перебувати під нічним арештом.