Гримчака помістили до Чернігівського СІЗО

08:43, 18.08.2019
Гримчака помістили до Чернігівського СІЗО

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака залишили в СІЗО, попри те, що в ухвалі суду є помилка — вказане неправильне по батькові, а нова ухвала ще не набула чинності.


Про це заявила адвокатка підозрюваного в шахрайстві Гримчака Тетяна Матяш, пише Громадське

 

За її словами, працівники СІЗО визнали, що за документами вони утримують іншу людину, але виправлена ухвала скоро набуде чинності, тому відпускати його вони не будуть.

 

«Оскільки вони встановили, що й Михайлович і Миколайович народилися в один день в одному місці, тому є підстави вважати, що це одна й та сама людина», — розповіла Матяш.

 

У прокуратурі заперечили слова захисниці, наголосивши, що повторна ухвала лише виправляє описки, але не міняє суті, тому Гримчак перебуває в СІЗО законно.

 

Як повідомляла УМ, суд у Чернігові вирішив взяти під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака на 2 місяці під заставу в 6 млн гривень.

 

При цьому після проголошення вердикту адвокат Гримчака заявила, що сталася помилка: суд дозволив затримати Гримчака Юрія Михайловича, хоча насправді її підзахисний - Гримчак Юрій Миколайович.

 

Пізгіше Деснянський суд Чернігова вирішив виправити помилки й залишати у силі ухвалу про взяття під варту заступника глави МінТОТ Гримчака, однак натомість допустив інші помилки у новій ухвалі.