Уряд Шмигаля заборонив використання російської вакцини Sputnik V

20:52, 10.02.2021
Уряд Шмигаля заборонив використання російської вакцини Sputnik V

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Кабінет міністрів офіційно заборонив реєструвати і використовувати російську вакцину від коронавірусу Sputnik V в Україні.

 

Як повідомляє Україна молода,  відповідну постанову уряду від 8 лютого підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Згідно з постановою, текст якої оприлюднено лише зараз, на території України заборонена реєстрація вакцин та інших лікарських препаратів для профілактики COVID-19, які розроблені і виготовлені в країні-агресорі.

 

“Реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, під зобов’язання для екстреного медичного застосування, розроблення і / або виробництво яких здійснено в державі, визнаної Верховною радою державою-агресором, забороняється”, – йдеться в постанові.

 

Поставка і перевірка вакцини інших виробників регулюються домовленостями, підписаними Україною в рамках механізму COVAX.

 

При цьому зазначається, що Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України буде оцінювати користь вакцин і перевіряти матеріалів на їх правдивість при державній реєстрації в Україні під зобов’язання для екстреного медичного застосування.

 

Нагадаємо, в Україні створять онлайн-платформу, де можна буде записатися у чергу на вакцинацію від коронавірусу.

 

Як повідомляла «УМ», канцлер Австрії Себастіан Курц готовий зробити щеплення вакцинами Sputnik V або китайським препаратом.