Герої ДАП: Зеленський вшанував пам'ять загиблих кіборгів

12:24, 20.01.2021
Герої ДАП: Зеленський вшанував пам'ять загиблих кіборгів

Найбільше героїв ДАП - 48 кіборгів загинуло саме 20 січня 2015 року. (Фото Офісу президента)

Керівництво держави і Міноборони вшанувало пам'ять загиблих українських військових, які віддали життя саме 20 січня у 2015 – 2020 роках.

 

Зокрема, оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні і коштувала життя близько сотні українських героїв (найбільше героїв ДАП загинуло саме 20 січня). 

 

Як інформує Україна молода, у церемонії вшанування  взяв участь президент Володимир Зеленський, міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак.

 

Захід відбувся біля будівлі Міністерства оборони у середу вранці, повідомила пресслужба Офісу Президента.

 

 

Оголосили 51 прізвище загиблого героя, 48 з яких загинули під час оборони Донецького аеропорту саме 20 січня 2015 року. Після оголошення кожного імені, яке лунало, почесна варта била у дзвін та салютувала зі стрілецької зброї.

 

Глава держави поклав квіти Пам'ятного дзвона та поговорив з рідними полеглих.

 

 

"Українські воїни на фронті щодня доводять, що ні збройні провокації супротивника, ні люті морози не змусять їх відступити зі своєї землі. Кожного дня ми дякуємо їм за мирне небо над нашими містами та селами та згадуємо імена тих, хто загинув, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України", - наголосив Зеленський.

 

 

Президент побажав, щоб в Україні нарешті запанував мир, а також, щоб кількість тих прізвищ, які оголосили біля Пам'ятного дзвона, не збільшувалась.

 


В церемонії вшанування пам'яті також взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, міністр оборони Андрій Таран та головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

 

Як повідомляла УМ, 16 січня в Україні відзначали День пам'яті кіборгів – захисників Донецького аеропорту. Оборона об'єкта тривала 242 дні і коштувала життя близько сотні українських героїв.