Тупицький у Дубаї: у КСУ озвучили свою версію про вартість відпочинку

13:58, 12.01.2021
Тупицький у Дубаї: у КСУ озвучили свою версію про вартість відпочинку

Дохід Тупицького у грудні становив 433 538,60 гривні

Голова Конституційного Суду Олександр Тупицький відпочиває в Дубаї. У мережі пишуть, що оселився він у королівській віллі, в якій доба коштує 300 тисяч гривень.

 

Однак у КСУ розповіли свою версію: за весь відпочинок зі сім'єю Тупицький виклав менш ніж 250 тисяч гривень.


Спростування інформації, яку поширюють ЗМІ про розкішний та дороговартісний відпочинок Олександра Тупицького та його сім'ї, оприлюднила пресслужба Конституційного Суду.

 

Там підтвердили те, що Тупицький офіційно перебуває у щорічній відпустці 6 січня та з 11 до 13 січня 2021 року.

 

У КСУ заявили, що 6 січня Олександр Тупицький разом з дружиною та сином вилетіли на відпочинок до Об'єднаних Арабських Еміратів, де пробудуть до 13 січня.

 

Вартість пакету послуг, наданого туристичним оператором на 3 людей, становить 242 116,43 гривні. Туди входить авіапереліт в обидві сторони, проживання у двокімнатному номері готелю, дворазове харчування, трансфер, страхування та вартість туристичного обслуговування.

 

          Скільки коштує путівка Тупицького / Фото зі сайту Конституційного Суду

 

У КСУ наголосили, що така інформація спростовує неправдиві заяви окремих людей та ЗМІ щодо оренди Тупицьким королівської вілли в Дубаї вартістю 300 тисяч гривень на добу.

 

Також чиновник спростовує інформацію про відпочинок з українськими та російськими бізнесменами, які причетні до кримінального світу. Це, за його словами, відверта брехня.

 

З'явилося відео його зустрічі з активістами з України, яке опублікував телеграм-канал "Карточный Офис".

 

Розмова у готелі Kempinski Palm Jumeirah почалася з того, що активіст поклав на стіл Тупицькому "гроші".

 

"Від платників податків України – матеріальна допомога. Дорогий готель, а у вас маленька зарплата. І на Крим, на дачу – на рублі розміняєте", - сказав чоловік, голос якого у відео змінено.

 

У відповідь суддя спокійно запропонував чоловіку присісти поруч, та, можливо, розпитати про все, що його цікавить.

 

Під час розмови Тупицький зазначив, що ЗМІ показують, начебто він живе у дорогих апартаментах, "яких насправді не існує". А живе він насправді геть не у віллі за 300 тисяч гривень на день.

 

Але скільки коштує саме його номер, суддя не сказав: "Коли приїду в Україну, все задекларую".

 

                  Як Тупицький поспілкувався з активістом з України, відео

 

Дохід Тупицького у грудні становив 433 538,60 гривні. Тому, додають у Конституційному Суді, такий відпочинок суддя може собі дозволити.

 

ЗМІ повідомляють, що зі сім'єю він проживає у королівській віллі Kempinski Palm Jumeirah.

 

Як Тупицький відпочиває в Дубаї: голова КСУ поселився в королівській віллі за 300 тисяч – фото

 

Як повідомляла УМ, за повідомленням Офісу генпрокурора, голову Конституційного Суду підозрюють у підкупі свідка, а також у введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивих показів свідка. За інформацією ЗМІ, справа проти Тупицького стосується Зуївського енергомеханічного заводу, що на окупованій території Донбасу.

 

28 грудня Тупицький мав прийти до Офісу генерального прокурора для проведення процесуальних дій, але так і не з'явився там. Через це Офіс генпрокурора надіслав Олександру Тупицькому повідомлення про підозру поштою.

 

Президент Володимир Зеленський не може усунути главу Конституційного суду з посади, заявили в КСУ, коментуючи звернення Офісу генпрокурора до глави держави

 

"Ні Конституція, ані закон України Про Конституційний суд не оперують таким поняттям, як усунення судді КС із займаної посади", - заявили в суді.