Тупицькому надіслали поштою повідомлення про підозру

14:59, 28.12.2020
Тупицькому надіслали поштою повідомлення про підозру

Олександр Тупицький 28 грудня не з'явився в Офіс генпрокурора для отримання підозри

Глава Конституційного суду Олександр Тупицький у понеділок, 28 грудня, не з'явився в Офіс генпрокурора для отримання підозри, її йому направили поштою. 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ОГП.

 

"Він повідомив, що не може прибути за сімейними обставинами, проте не надав документи про поважність причин неявки. Повідомлення про підозру вручається в день її складання, а в разі неможливості вручення відправляється поштою в той же самий день. У зв'язку з цим повідомлення про підозру, як таке, що складено Офісом генерального прокурора сьогодні, відправлено поштовим зв'язком на відповідні адреси", - повідомили в Офісі генпрокурора.

 

Крім того, ОГП направив клопотання президенту Володимиру Зеленському про усунення Тупицького з посади судді терміном на два місяці. Хоча у президента таких повноважень немає.

 

Про виклик глави КСУ Тупицького для вручення підозри стало відомо минулого тижня. При цьому не повідомлялося, в якій справі.

 

Нагадаємо, раніше Офіс генпрокурора звернувся до президента з клопотанням усунути главу КСУ Тупицького. У КС вже відреагували на заяви Офісу генпрокурора.

 

Президент Володимир Зеленський не може усунути главу Конституційного суду з посади, заявили в КСУ, коментуючи звернення Офісу генпрокурора до глави держави

 

"Ні Конституція, ані закон України Про Конституційний суд не оперують таким поняттям, як усунення судді КС із займаної посади", - заявили в суді.

 

Там також зазначили, що глава СУ Олександр Тупицький не прийшов в офіс генпрокурора для проведення процесуальних дій з поважної причини.

 

"Тупицький не з'явився з поважних причин. І у нього немає намірів ухилятися від процесуальних дій", - сказали в суді..

 

Як повідомляла УМ, за повідомленням Офісу генпрокурора, голову Конституційного Суду підозрюють у підкупі свідка, а також у введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивих показів свідка. За інформацією ЗМІ, справа проти Тупицького стосується Зуївського енергомеханічного заводу, що на окупованій території Донбасу.