Давид Арахамія назвав «історичні» досягнення «слуг народу» у 2020 році

09:38, 29.12.2020
Давид Арахамія назвав «історичні» досягнення «слуг народу» у 2020 році

Давид Арахамія підбиває поілтичні підсумки 2020 року.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія назвав історичні досягнення монобільшості у Верховній Раді в 2020 році.

 

До них «слуги» зараховують: відкриття ринку землі, легалізацію грального бізнесу, прийняття законів про деривативи та про внутрішній водний транспорт, а також завершення першого етапу реформи децентралізації.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Арахамія заявив в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

 

«Якщо проаналізувати наші власні сподівання і реалізацію, то виконали ми нашу програму приблизно на 70%. Досягнення, які можна вважати історичними, - це в першу чергу, відкриття ринку землі, чого протягом 30 років не могла зробити жодна політична сила, це також прийняття закону про внутрішній водний транспорт, оскільки у нас це питання не було врегульоване, то річка в Україні була завантажена лише на 5% тоді, як в сусідніх країнах - це 30-35%, а взагалі у всьому світі судноплавні річки - це великий транспортний вузол, через який проходить величезна кількість вантажів, що зберігає в тому числі і дороги, оскільки це найдешевший вид транспорту», - каже керівник провладної фракції.

 

Серед важливих рішень парламенту в році, що минає, за словами Арахамії, - і прийняття закону про деривативи. Обранець підкреслив, що "десять років не могли в Україні прийняти цей закон, який мало зрозумілий простому громадянину, але наслідки його прийняття ми побачимо вже в 2021 році".

 

Давид Арахамія зупинився і на провалах у роботі Верховної Ради в 2020 році. При цьому глава фракції вважає, що в січні 2021-го парламент приступить до реалізації намічених планів.

 

"Не встигли з реформою СБУ, не встигли створити Бюро економічної безпеки замість фіскальної служби, не встигли прийняти в другому читанні закон про референдум, не встигли провести амністію капіталів. З великих реформ це, мабуть, все: в програмі вони вже практично на виході, там 95% готовності, але через коронавірус довелося відкласти... Думаю, що за перший квартал ми спробуємо це наздогнати. І сподіваюся, що програму на наступний рік навіть перевиконаємо, щоб наздогнати хвіст 2020 го", - констатує нардеп.

 

Як повідомляла "УМ", у партії «Слуга народу» підготували ефірні тези для депутатів, як саме вони мають коментувати журналістам норми закону про державну мову, згідно з якими сфера обслуговування має перейти на українську мову після 16 січня 2021 року.
 
 
Згідно з останніми соцопитуваннями, партія Зеленського вже не має одноосібного лідерства серед політичних сил, її рейтинг фактично зрівнявся із підтримкою «Європейської Солідарності» та «ОПЗЖ», різниця між ними перебуває в межах похибки