Справа Гройсмана: директор НАБУ Ситник підтвердив обшуки у приміщенні експрем’єра

16:11, 15.12.2020
Справа Гройсмана: директор НАБУ Ситник підтвердив обшуки у приміщенні експрем’єра

Детективи НАБУ ще не завершили експертизу з оцінки приміщення у справі Гройсмана.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник стверджує, що детективи бюро перевіряють інформацію про можливий хабар колишньому прем'єру Володимиру Гройсману, але поки не можуть нічого коментувати, адже розслідування у справі "Укрбуду" і Нацгвардії ще триває.

 

Як повідомляє Україна молода, про це директор НАБУ Артем Ситник заявив в інтерв’ю "zn.ua".

 

«Ми ж ще нічого не говорили з цього приводу… Інформаційна політика НАБУ полягає в тому, що ми робимо заяви, спираючись тільки на вже встановлені факти. Стовідсотково встановлений факт — справа про квартири Нацгвардії. У частині інших епізодів — триває розслідування», - сказав пан Ситник.

 

За його словами, у рамках розслідування цього факту з низки напрямів проводилися обшуки. Зокрема, й у приміщенні у справі колишнього прем’єра.

 

Директор НАБУ додав, що експертизу з оцінки приміщення у справі Гройсмана ще не завершили, тому він не може "ні в позитивному, ні в негативному ключі коментувати цю справу".

 

Артем Ситник також заявив, що як тільки будуть стовідсоткові докази тієї або іншої версії, у НАБУ все прокоментують.

 

Водночас директор бюро додав, що для НАБУ не дуже добре, що інформація про обшуки і ймовірний хабар Гройсману просочилася у ЗМІ.

 

Як повідомляла «УМ», раніше у мережу злили ухвалу Вищого антикорупційного суду зі справи екснардепа-забудовника Максима Микитася з якої випливає, що за версією слідства НАБУ, експрем'єр-міністр Володимир Гройсман отримував хабар за призначення Олександра Лятамбора президентом державної корпорації "Укрбуд".

 

У Гройсмана інформацію заперечили і назвали брехнею.

 

Підозрюваного у причетності до заволодіння майном Нацгвардії екснардепа та екс-власника будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася 2 грудня відпустили під цілодобовий домашній арешт, він пішов на співпрацю зі слідством.

 

З 2017 року НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія "Укрбуд" Микитася.