«Слуга народу» Ірина Верещук критикує колегу Миколу Тищенка за «зашквари»

17:05, 16.11.2020
«Слуга народу» Ірина Верещук критикує колегу Миколу Тищенка за «зашквари»

Ірина Верещук вважає, що результати місцевих виборів стали «жовтою карткою» для президентської партії. (Фото з Фб-сторінки Ірини Верещук)

Народна депутатка «Слуги народу», екскандидатка у мери Києва Ірина Верещук вважає, що результати місцевих виборів стали «жовтою карткою» для президентської партії.

 

Вона також оцінила як «деструктивну» роль колеги по фракції і керівника осередку «Слуги народу» в Києві, нардепа Миколи Тищенка під час підготовки до місцевих виборів.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Верещук розповіла в інтерв’ю «Лівому берегу».

 

«Суспільство, яке не толерує корупцію, суспільство, яке чекало від нас реальних змін, не відчуло їх за той термін, що ми перебуваємо при владі. Тут не йдеться лише про Ірину Верещук або про якогось окремого кандидата від «Слуги народу», йдеться в цілому про оцінку нашої роботи», — заявила колишня кандидатка на посаду мера столиці.

 

За її словами, виборець «слуг» не прийшов на дільниці, що можна вважати формою протесту. В той же час, на її думку, опозиційні партії змогли мобілізувати протестний електорат.

 

«Я вважаю, що зараз йде період очищення. Називаю це політичним «чистилищем». У собі і в «Слузі народу» ми маємо розібратися, чи дійсно є гідні того авансу, який давала нам Україна і українці. Місцеві вибори — це не те саме, що парламентські. Там голосують інакше — за лідерів громад, не за партійні бренди. Але якщо ти — партія влади, муситимеш відповідати і за те, чого не зробив на центральному рівні. Тут якраз бренд має значення. Так і сталося», — каже пані Верещук.

 

Вона також згадала про «деструктивну» роль нардепа Миколи Тищенка під час підготовки до місцевих виборів у Києві.

 

Мовляв, Тищенкозаводивувиборчийштаб«Слуги народу»людейзіншихполітсиліпропонувавсвійсписоккандидатівдоКиїврадиіз«зашкварнимиперсонажами».

 

«Його список — це помічники, працівники ресторанів, бізнес-партнери, партнери партнерів, — стверджує пані Верещук. - Насправді там була купа прізвищ, за якими навіть не треба було робити окремих довідок, шукати компромату — все як на долоні».

 

За її словами, з помічників Тищенка у списку був Руслан Гончаров, якого називали можливим «мінером» Олександрівської лікарні, де лікуються пацієнти з коронавірусом.

 

Одним з головних деструктивів Тищенка Верещук назвала присутність у штабі кандидата в депутати Київради від «Батьківщини» Алли Шлапак.

 

«Деструктив полягав у тому, і я уже говорила про це публічно, що я не могла зрозуміти, що робить у нас у штабі пані Шлапак. Людина балотується від «Батьківщини», є нашою конкуренткою, але при цьому, умовно, керує в нашому штабі. Коли до мене дійшли чутки про це, я запитала, що ця людина робить у штабі. Але мені ніхто так і не пояснив, яка роль людей, які фактично не мають відношення до нашої політичноі сили», — заявила Верещук, додавши, що питання задавала і Тищенку, і голові партії Олександру Корнієнку.

 

Також депутатка зазначила, що у СН було два штаби, одним з яких формально керував Тищенко: «Якимось чином відбувалося так, що вплив у ньому мали люди, які є нашими опонентами».

 

Відповідаючи на питання, чи правда вона посилала Тищенка нах*й, вона відповіла, що «було таке».

 

Зазначимо, що за результатами місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня, до Київської міської ради пройшли сім політичних партій. Найбільше місць взяла «Європейська солідарність», яка набрала 20,52% голосів, на другій позиції партія «Удар» Віталія Кличка. Тоді як «Слуга народу» отримала всього 7,53% голосів.

 

Як повідомляла "УМ", електоральна підтримка партії "Слуга народу" знижується.

Провладна партія програла місцеві вибори у 14 найбільших містах України, кандидати від "слуг" також не змогли стати мерами в жодному з обласних центрів країни.