Електоральна підтримка партії «Слуга народу» знижується

14:35, 12.11.2020
Електоральна підтримка партії «Слуга народу» знижується

У президентському рейтингу найвищі показники мають Володимир Зеленський та Петро Порошенко

Партія «Слуга народу» поки що зберігає перше місце у рейтингах на виборах до Верховної Ради, однак її електоральна підтримка знижується, натомість зростає підтримка партії «Європейська Солідарність». «ЄС» і Порошенко посідають друге місце у парламентському та президентському рейтингах.


Як інформує УМ, про це свідчать результати соціологічного дослідження Центру SOCIS, проведеного після дня голосування на місцевих виборах 25 жовтня.
Відповідно до опитування, найбільші шанси потрапити до парламенту мають чотири партії.

 

«Слуга народу» отримує 18,3% від усіх опитаних, «Європейська Солідарність» - 13,1%. На третьому місці «ОПЗЖ», четверту сходинку посідає «Батьківщина».

.

У президентському рейтингу найвищі показники мають Володимир Зеленський та Петро Порошенко. У першому турі Зеленський отримує 23,8 % від усіх респондентів, Петро Порошенко – 13 %.


У другому турі за Зеленського готові проголосувати 36% серед всіх респондентів, за Порошенка – 26%.

 

Результати опитування COSIC демонструють тенденції, які зафіксувало опитування, проведене на замовлення німецького Фонду Конрада Аденауера Центром Разумкова.

 

Відповідно до нього, за партію «Слуга народу» на парламентських виборах готові віддати свій голос 19% від усіх опитаних. За «Європейську Солідарність» - 13%.

 

Як повідомляла УМ, падіння партії «Слуга народу» також зафіксувало опитування КМІС, відповідно до якого партія Зеленського опустилася на третє місце. На другому місці «Європейська Солідарність». Утім, перше місце партії «ОПЗЖ» видання Ліга пов’язує з тим, що замовником опитування КМІС є структури, наближені до одного з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя».